Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Έξαλλη η Στεφανίδη – Τα «βάζει» με το ΣτΕ
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Έξαλλη η Στεφανίδη – Τα «βάζει» με το ΣτΕ

Την «έκρηξη» της Κατερίνας Στεφανίδη προκάλεσε η απόφαση του ΣτΕ για τους αθλητές. Σύμφωνα με όσα αποφάσισε, παραβιάζει τις συνταγματικές αρχές της ισότητας και της αξιοκρατίας, η ρύθμιση που επιτρέπει την εισαγωγή διακριθέντων αθλητών σε σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ της προτίμησής τους καθ’ υπέρβαση του προβλεπόμενου αριθμού εισακτέων, έκρινε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας. […]

Την «έκρηξη» της Κατερίνας Στεφανίδη προκάλεσε η απόφαση του ΣτΕ για τους αθλητές.

Σύμφωνα με όσα αποφάσισε, παραβιάζει τις συνταγματικές αρχές της ισότητας και της αξιοκρατίας, η ρύθμιση που επιτρέπει την εισαγωγή διακριθέντων αθλητών σε σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ της προτίμησής τους καθ’ υπέρβαση του προβλεπόμενου αριθμού εισακτέων, έκρινε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Το ανώτατο δικαστήριο με πρόεδρο, την αντιπρόεδρο Μαρία Καραμανώφ και εισηγητή τον σύμβολο Επικρατείας Γεώργιο Τσιμέκα, έκρινε αντισυνταγματικές τις σχετικές ρυθμίσεις, ενώ με την απόφαση της Ολομέλειας υποχρεώνεται το υπουργείο Παιδείας να εγγράψει ως υπεράριθμο στην Ιατρική Σχολή υποψήφιο των πανελλαδικών εξετάσεων του 2016-17 ο οποίος δεν εισήχθη, καθώς την θέση του κατέλαβε συνυποψήφιός του αθλητής με λιγότερα μόρια από εκείνον.

Διαβάστε ακόμα:

Σημαιοφορίδης: «Ο ΠΑΟΚ θα δικαιωθεί με τα υπομνήματα»

Η απόφαση – βόμβα, όμως, του ΣτΕ για τους αθλητές προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της αναγνωρισμένης αθλήτριας.

Η χρυσή Ολυμπιονίκης με ανάρτησή της στο twitter κατέκρινε την απόφαση κι όπως δήλωσε χαρακτηριστικά «καταδικάζει τον ελληνικό αθλητισμό σε εποχή αγραμματοσύνης».

«Αντισυνταγματική η ρύθμιση που επιτρέπει σε διακριθέντες αθλητές την εισαγωγή στο πανεπιστήμιο. Μπράβο στο Συμβούλιο Επικρατειας που όχι απλά διαγράφει το τελευταίο κίνητρο που είχε απομείνει για τους νέους αθλητές αλλά καταδικάζει τον ελληνικό αθλητισμό σε εποχή αγραμματοσύνης», δημοσίευσε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις