Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Έντονες αντιδράσεις Ερντογάν μετά το μακελειό στη Γάζα
ΚΟΣΜΟΣ

Έντονες αντιδράσεις Ερντογάν μετά το μακελειό στη Γάζα

Μετά από την αιματοχυσία στη Γάζα, η Τουρκία ανακάλεσε για διαβουλεύσεις τους πρέσβεις της σε ΗΠΑ και Ισραήλ. Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε το Ισραήλ για «κρατική τρομοκρατία» και χαρακτήρισε τις ενέργειές του ενάντια στους Παλαιστινίους «γενοκτονία». Ο τραγικός απολογισμός, είναι τουλάχιστον 55 Παλαιστίνιοι νεκροί. Λουτρό αίματος στη Γάζα – Παιδιά νεκρά, το απόλυτο χάος […]

Μετά από την αιματοχυσία στη Γάζα, η Τουρκία ανακάλεσε για διαβουλεύσεις τους πρέσβεις της σε ΗΠΑ και Ισραήλ.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε το Ισραήλ για «κρατική τρομοκρατία» και χαρακτήρισε τις ενέργειές του ενάντια στους Παλαιστινίους «γενοκτονία».

Ο τραγικός απολογισμός, είναι τουλάχιστον 55 Παλαιστίνιοι νεκροί.

Λουτρό αίματος στη Γάζα – Παιδιά νεκρά, το απόλυτο χάος

«Η Τουρκία θα αντιδράσει σε αυτό αυστηρά. Ανακαλούμε τους πρέσβεις μας από την Ουάσιγκτον και το Τελ Αβίβ για διαβουλεύσεις… Επίσης προτείνουμε την σύγκληση μιας έκτακτης σύγκλησης του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Θα διεξάγουμε συνομιλίες με πολλούς ηγέτες και κηρύσσουμε τριήμερο πένθος», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του σε Τούρκους φοιτητές στο Λονδίνο.

Εγκαινιάστηκε η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ

«Καταδικάζω αυτή την ανθρωπιστική καταστροφή, αυτή τηνγενοκτονία, από όπου και αν προέρχεται από το Ισραήλ ή την Αμερική», είπε ο Ερντογάν.

Λίγο νωρίτερα ο εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ δήλωσε ότι η Άγκυρα ζήτησε επείγουσα σύγκληση του Οργανισμού Ισλαμικής Συνδιάσκεψης αυτή την εβδομάδα, έπειτα από θάνατο δεκάδων Παλαιστινίων από τις ισραηλινές δυνάμεις στη Λωρίδα της Γάζας.

Παγκόσμια ανησυχία για το μακελειό στη Γάζα

Ο Μποζντάγ τόνισε ότι η Άγκυρα επιθυμεί η έκτακτη συνάντηση να διεξαχθεί την Παρασκευή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις