Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Άλλα λέει τώρα ο Σκουρλέτης για τους Έλληνες του εξωτερικού
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άλλα λέει τώρα ο Σκουρλέτης για τους Έλληνες του εξωτερικού

Κωλοτούμπα κάνει ο Πάνος Σκουρλέτης στο θέμα του δικαιώματος ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού. Στην τοποθέτηση του στη τρίτη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής στην οποία συζητείται ο Κλεισθένης, ο κ. Σκουρλέτης υπεραμύνθηκε του δικαιώματος των Ελλήνων του εξωτερικού να ψηφίσουν στις βουλευτικές εκλογές. Μάλιστα δεσμεύτηκε ότι η ρύθμιση αυτή θα έρθει και θα ψηφιστεί από […]

Κωλοτούμπα κάνει ο Πάνος Σκουρλέτης στο θέμα του δικαιώματος ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού.

Στην τοποθέτηση του στη τρίτη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής στην οποία συζητείται ο Κλεισθένης, ο κ. Σκουρλέτης υπεραμύνθηκε του δικαιώματος των Ελλήνων του εξωτερικού να ψηφίσουν στις βουλευτικές εκλογές.

Μάλιστα δεσμεύτηκε ότι η ρύθμιση αυτή θα έρθει και θα ψηφιστεί από τη Βουλή μέσα στο 2018 πριν την προκήρυξη των εκλογών.

Νέο «μπλόκο» στην κυβέρνηση από τον Πάνο Καμμένο

«Έχουν το δικαίωμα οι Έλληνες του εξωτερικού και ιδιαίτερα αυτοί που έφυγαν τα τελευταία χρόνια της κρίσης και δεν είμαστε εμείς αυτοί που τους έδιωξαν , έχουν το δικαίωμα να βρεθεί ένας τρόπος, μία ασφαλής μέθοδος, σύννομη που να τους δίνει το δικαίωμα να εκφράζονται στις βουλευτικές εκλογές.

Η τροπολογία που καταθέσαμε ως κυβέρνηση είναι έμπρακτη δέσμευση και θα έρθουμε με συγκεκριμένη πρόταση που θα ψηφιστεί από αυτή τη Βουλή μέσα στο 2018.»

Ο κ. Σκουρλέτης χαιρέτισε τα ρεπορτάζ στον φιλικό τύπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα οποία διαφαίνεται η θέση της Νέας Δημοκρατίας να υπερψηφίσει τελικά την κατάτμηση της Β Αθηνών.

«Δεν πρέπει αυτό το θέμα να συσχετίζεται με την κατάτμηση της Β Αθήνας και ελπίζω με βάση τα ρεπορτάζ που έχω διαβάσει τις τελευταίες μέρες ότι η Νέα Δημοκρατία θα καταλάβει πως πρέπει να υποστηρίξει την κατάτμηση της Β Αθήνας έτσι ώστε η διάταξη να συγκεντρώσει πάνω από 200 ψήφους και να ισχύσει στις επόμενες εκλογές.

Μακάρι οι δεύτερες σκέψεις στη Νέα Δημοκρατία να είναι πιο ώριμες από τις πρώτες και σε ένα ευρύτερο μέτωπο δυνάμεων να μπορέσουμε να καταλήξουμε σε αυτό το ζήτημα.»

Την τροπολογία για την κατάτμηση της Β’ Αθηνών έχουν δηλώσει ότι θα ψηφίσουν τόσο η ΔΗΜΑΡ όσο και το Ποτάμι.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις