Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Το tip που δεν ξέρει κανείς, για να διατηρούνται οι μπανάνες άψογα!
PLUS

Το tip που δεν ξέρει κανείς, για να διατηρούνται οι μπανάνες άψογα!

Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε βιταμίνες, κάλιο, διαλυτές φυτικές ίνες και κάλιο, που συμβάλει στην απομάκρυνση των βακτηρίων του στομάχου. Μελέτες έχουν βρει πως η τακτική κατανάλωση μπανάνας συμβάλει στη διατήρηση της καλής λειτουργίας της καρδιάς, σε υγιή επίπεδα αρτηριακής πίεσης, οστικής πυκνότητας, όραση, πέψη και νεφρική λειτουργία. Πώς θα αποθηκεύσεις τις ώριμες μπανάνες Ξεχώρισε […]

bnnnnn

Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε βιταμίνες, κάλιο, διαλυτές φυτικές ίνες και κάλιο, που συμβάλει στην απομάκρυνση των βακτηρίων του στομάχου.

Μελέτες έχουν βρει πως η τακτική κατανάλωση μπανάνας συμβάλει στη διατήρηση της καλής λειτουργίας της καρδιάς, σε υγιή επίπεδα αρτηριακής πίεσης, οστικής πυκνότητας, όραση, πέψη και νεφρική λειτουργία.

Πώς θα αποθηκεύσεις τις ώριμες μπανάνες

Ξεχώρισε τις μπανάνες από το τσαμπί. Αν οι μπανάνες σου είναι ήδη αρκετά ώριμες, τότε για να τις διατηρήσεις φρέσκες και κίτρινες για περισσότερο ξεχώρισέ τες.

Φύλαξε τις ώριμες μπανάνες μαζί με άγουρα φρούτα. Βάλε ένα άγουρο αχλάδι ή ένα αβοκάντο μαζί με τις μπανάνες και θα επιβραδύνει τη διαδικασία ωρίμανσής τους, ενώ τα ίδια θα ωριμάσουν πιο γρήγορα.

Super Tip: Τύλιξε το κοτσάνι από τις μπανάνες σε πλαστική μεμβράνη.

Αυτό θα αποτρέψει το αιθυλένιο, του αερίου που παράγεται φυσικά κατά τη διαδικασία ωρίμανσης, να φτάσει στα υπόλοιπα μέρη του φρούτου και να τα κάνει να ωριμάσουν κι αυτά πιο γρήγορα.

Μπορείς να κλείσεις μάλιστα τη μεμβράνη με λίγη κολλητική ταινία. Κάθε φορά που θα κόβεις μια μπανάνα από το τσαμπί, ξανατύλιγέ τα κοτσάνια πολύ προσεκτικά.

Εναλλακτικά, μπορείς να ξεχωρίσεις τις μπανάνες από το τσαμπί και μετά να τυλίξεις το κοτσάνι της κάθε μίας. Μπορεί να σου πάρει λίγο χρόνο, αλλά αξίζει τον κόπο, ειδικά για τις μπανάνες βιολογικής γεωργίας!

Βάλε τις μπανάνες στο συρτάρι των φρούτων του ψυγείου όταν έχουν πια ωριμάσει πλήρως. Η ψύξη καθυστερεί σημαντικά τη διαδικασία ωρίμανσης, αλλά δεν τη σταματά. Η φλούδα θα συνεχίσει να μαυρίζει, όμως το φρούτο θα παραμείνει φρέσκο, αρωματικό και σκληρό για 1 με 2 εβδομάδες.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις