Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Θα τρελαθείτε αν δοκιμάσετε κι εσείς το παγωτό… ελαιόλαδου!
PLUS

Θα τρελαθείτε αν δοκιμάσετε κι εσείς το παγωτό… ελαιόλαδου!

Μπορεί να μην ακούγεται νόστιμο αλλά δεν φαντάζεστε τι γεύση έχει! Συστατικά 700 γρ γάλα πλήρες 3,5% λιπαρά 300 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά 1 βανίλια χαραγμένη στη μέση και τα σποράκια βγαλμένα 9 κρόκους από μέτρια αυγά 200 γρ ζάχαρη 1 πρέζα αλάτι 180 γρ ελαιόλαδο Μέθοδος Εκτέλεσης Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα […]

pagoto-vanilia-argiro.gr_

Μπορεί να μην ακούγεται νόστιμο αλλά δεν φαντάζεστε τι γεύση έχει!

Συστατικά

  • 700 γρ γάλα πλήρες 3,5% λιπαρά
  • 300 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 1 βανίλια χαραγμένη στη μέση και τα σποράκια βγαλμένα
  • 9 κρόκους από μέτρια αυγά
  • 200 γρ ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 180 γρ ελαιόλαδο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος μαζί με τους σπόρους της βανίλιας και το λοβό και αφού τα ανακατέψουμε προσθέτουμε και το 1/3 από τη ζάχαρη.
  • Ζεσταίνουμε το μείγμα χωρίς να το ανακατέψουμε πια μέχρι λίγο πριν να αρχίσει να βράζει και το αφαιρούμε από τη φωτιά
  • Παράλληλα σε ένα μπολ με τη βοήθεια του σύρματος χτυπάμε την υπόλοιπη ζάχαρη με τα αυγά και το αλάτι.
  • Όταν το μείγμα πάρει ανοιχτό χρώμα και φουσκώσει προσθέτουμε και το ελαιόλαδο και το χτυπάμε και αυτό για ένα λεπτό ώστε να ενσωματωθεί καλά στο μείγμα των αυγών.
  • Με τη βοήθεια μιας κουτάλας μεταφέρουμε 1 κουταλιά από το μείγμα του γάλακτος και το ρίχνουμε στο μείγμα των αυγών ανακατεύοντας διαρκώς με το σύρμα.
  • Συνεχίζουμε με 2-3 κουταλιές ακόμα. Το κάνουμε αυτό για να ανεβάσουμε σιγά σιγά τη θερμοκρασία των αυγών ώστε να μην γίνουν ομελέτα.
  • Αδειάζουμε το μείγμα των αυγών πίσω στην κατσαρόλα με το γάλα και τη βάζουμε ξανά σε μέτρια προς σιγανή φωτιά.
  • Σιγομαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα για 5-6 λεπτά μέχρι να πήξει το μείγμα και να καλύπτει την πίσω μεριά ενός κουταλιού.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά, περνάμε το μείγμα από σίτα και το βάζουμε σε ένα πλατύ μπολ με καπάκι. Αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στην κατάψυξη.
  • Περνάμε το μείγμα από παγωτομηχανή μέχρι να αποκτήσει μια ωραία μαλακή σύσταση και σερβίρουμε αμέσως.
  • Σερβίρουμε με μια σάλτσα από φρούτα του δάσους ή σιρόπι βύσσινο.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις