Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς θα καταλάβετε ότι το ψάρι που σας σερβίρουν είναι πράγματι φρέσκο
PLUS

Πώς θα καταλάβετε ότι το ψάρι που σας σερβίρουν είναι πράγματι φρέσκο

Τώρα που οι ψαροταβέρνες στα νησιά είναι στα πάνω τους, μάθε τα βασικά για να ξεχωρίζεις το φρέσκο ψάρι και να μην σου σερβίρουν ό,τι περίσσεψε. Τι να προσέξεις όταν είναι μαγειρεμένο Tο μαγειρεμένο φρέσκο ψάρι φαίνεται από το πόσο εύκολα αποσπάται η σάρκα από το κόκαλό του. Επίσης το κόκκαλο του φρέσκου ψαριού είναι […]

26

Τώρα που οι ψαροταβέρνες στα νησιά είναι στα πάνω τους, μάθε τα βασικά για να ξεχωρίζεις το φρέσκο ψάρι και να μην σου σερβίρουν ό,τι περίσσεψε.

Τι να προσέξεις όταν είναι μαγειρεμένο

Tο μαγειρεμένο φρέσκο ψάρι φαίνεται από το πόσο εύκολα αποσπάται η σάρκα από το κόκαλό του. Επίσης το κόκκαλο του φρέσκου ψαριού είναι λευκό και όχι σκούρο γκρι ή μαύρο. Εξαιρείται η ζαργάνα που το κόκαλό της είναι πράσινο.

Τι να προσέξεις όταν το διαλέγεις στη βιτρίνα

  • Τα μάτια του φρέσκου ψαριού γυαλίζουν και είναι λαμπερά.
  • Τα βράχγιά του έχουν σκούρο κόκκινο ή ροζ χρώμα. Eίναι επίσης υγρά και όχι στεγνά, θαμπά ή σκουρόχρωμα.
  • Το φρέσκο ψάρι είναι εντελώς άοσμο ή μυρίζει θάλασσα. Αν όμως μυρίζει «ψαρίλα» και η μυρωδιά του είναι βαριά και ανυπόφορη, τότε έχει μείνει πολλές μέρες στο ψυγείο.
  • Τέλος, όταν το ψάρι είναι φρέσκο, είναι σκληρό και άκαμπτο και αν το ακουμπήσουμε στην παλάμη μας, σχηματίζει ένα τόξο προς τα πάνω. Ένα καλό τεστ για να διαπιστώσεις τη φρεσκάδα του είναι να το πιέσεις με το δάχτυλό σου στο σώμα. Αν δεν μείνει βαθούλωμα και το κρέας του είναι ελαστικό και επανέλθει γρήγορα, τότε είναι ολόφρεσκο. Βεβαίως λάβε υπόψη, ότι ο πάγος, στον οποίο διατηρούν τα ψάρια οι ιχθυοπώλες και οι μαγαζάτορες, βοηθάει στο να παραμένει η σάρκα τους κρουστή.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις