Search

Κάμερα συνέλαβε τον ένοπλο που άνοιξε πυρ κατά αστυνομικών στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Μοιράσου αυτό το άρθρο...Share on Facebook0Tweet about this on Twitter

astinomia-se-sxoleia

Tου Πέτρου Καρσιώτη

Μια κάμερα οικήματος «συνέλαβε» τον ένοπλο με το καλάσνικοφ, ελάχιστα λεπτά αφ ότου σκόπευσε πεζός και πυροβόλησε τρεις φορές κατά του αστυνομικού λεωφορείου των ΜΑΤ, έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη, τραυματίζοντας έναν αστυνομικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κάμερα αυτή κατέγραψε κάποιες από τις κινήσεις του οπλοφόρου την ώρα που αποχωρούσε ψύχραιμα από το σημείο. Στην οθόνη-δεν έγινε γνωστό πόσο καθαρή είναι η εικόνα- διακρίνεται ο δράστης της επίθεσης να φορά σκούφο και να προχωρά.

Οι ίδιες πληροφορίες τον φέρουν ως ψηλό άνδρα-άνω του μετρίου ύψος– που φορά τον σκούφο και κρύβει το καλάσνικοφ κάτω από το σκούρο μπουφάν του.

Αμέσως μόλις οι ερευνητές κατάλαβαν ότι η συγκεκριμένη κάμερα είχε καταγράψει κινήσεις του ενόπλου, «ξήλωσαν» κυριολεκτικά την εγκατάσταση και μετέφεραν το οπτικό υλικό σε ειδική αίθουσα των εγκληματολογικών εργαστηρίων.

Εκεί, ξεκίνησε η ανάλυσή του και η μελέτη του σε μεγάλη οθόνη με κάθε λεπτομέρεια. Είναι ουσιαστικά η πρώτη φορά, που η αντιτρομοκρατική έχει μια εικόνα από τον ένοπλο, που φέρεται να έχει πυροβολήσει κι άλλες φορές με καλάσνικοφ η και άλλου είδους όπλα.

Παράλληλα με την εξέταση του οπτικού υλικού, η αντιτρομοκρατική σαρώνει σε μήκος και πλάτος πολλών μέτρων την ευρύτερη περιοχή στην προσπάθειά της να εντοπίσει τον ίδιο ένοπλο, χωρίς ίσως το σκούφο σε άλλο μακρινό σημείο, αφού για την κατεύθυνση που πήρε υπάρχουν μαρτυρίες.

Τις ίδιες ώρες, στα εγκληματολογικά εργαστήρια έχουν παραδοθεί οι τρεις κάλυκες από το καλάσνικοφ. Κατ αρχήν εξετάζεται να έχει χρησιμοποιηθεί το πολεμικό όπλο κι άλλη φορά αν είναι δηλαδή «σφραγίδα» οργάνωσης.
Επίσης οι κάλυκες θα περάσουν από εξέταση στην προσπάθεια να ανιχνευτεί κάποιο στοιχείο έστω κι αν υπάρχουν απειροελάχιστες πιθανότητες για αποτύπωμα η γενετικό υλικό.

Από την άλλη πλευρά, μεγάλος προβληματισμός επικρατεί στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ καθώς φάνηκε ότι δεν έχει τεθεί σε ισχύ μέτρο για την άμεση καταδίωξη ενόπλων που πυροβολούν στατικές δυνάμεις, κάτι που όμως συζητήθηκε μετά την επίθεση με χειροβομβίδα κατά του φυλακίου του σκοπού της γαλλικής πρεσβείας.

Το γεγονός ότι ο ένοπλος αποχώρησε σχεδόν ανενόχλητος, όπως είχε γίνει και μετά τη γαλλική πρεσβεία, έχει προκαλέσει αναβρασμό.

Συνδικαλιστές της αστυνομίας, που επισκέφθηκαν στον τραυματία συνάδελφό τους και πατέρα τριών παιδιών στο νοσοκομείο, κατήγγειλαν ότι έχουν εντολές να μην περιπολούν πέραν της Ζωοδόχου Πηγής.
Γνωρίζουν ότι ότι έχουν γίνει στόχος και υπογραμμίζουν, για άλλη μία φορά, ότι τα Εξάρχεια δεν μπορούν να είναι άβατο.
Καλούν τους αρμόδιους να καταρτίσουν ένα ευρύτερο σχέδιο προκειμένου να αντιμετωπιστούν αυτά τα φαινόμενα και να μην επαναληφθούν στο μέλλον.

Μοιράσου αυτό το άρθρο...Share on Facebook0Tweet about this on Twitter