Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Δεν κάνουμε χωρίς φέτα! Πώς θα την διατηρήσετε στο ψυγείο, για μήνες
PLUS

Δεν κάνουμε χωρίς φέτα! Πώς θα την διατηρήσετε στο ψυγείο, για μήνες

Όταν μιλά κανείς για την ελληνική κουζίνα, στο μυαλό θα έρθει αμέσως η φέτα με λαδορίγανη, με μια φέτα ψωμί στα κάρβουνα. Πεντανόστιμη, υγιεινή και απόλυτα ελληνική. Πέρα από αυτό όμως, είναι γεμάτη με πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, καθώς πρόκειται για πηγή βιταμινών Α και Κ, φολικού οξέως, σιδήρου, μαγνησίου, ασβεστίου, φωσφόρου, πρωτεϊνών και όχι μόνο. […]

A perfect Greek salad, incorporating olives, green peppers and feta cheese, topped with a Greek flag, in Little Venice, Mykonos Town

Όταν μιλά κανείς για την ελληνική κουζίνα, στο μυαλό θα έρθει αμέσως η φέτα με λαδορίγανη, με μια φέτα ψωμί στα κάρβουνα.

Πεντανόστιμη, υγιεινή και απόλυτα ελληνική.

Πέρα από αυτό όμως, είναι γεμάτη με πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, καθώς πρόκειται για πηγή βιταμινών Α και Κ, φολικού οξέως, σιδήρου, μαγνησίου, ασβεστίου, φωσφόρου, πρωτεϊνών και όχι μόνο.

Η φέτα κάνει καλό στην υγεία των οστών και βελτιώνει τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος χάρη στα προβιοτικά που περιέχει.

Πώς θα μπορέσετε όμως να την διατηρήσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίς να χάσει το άρωμα της; Εύκολα, με αυτό το κόλπο.

feta

Τι θα χρειαστείτε:

Ένα καθαρό βάζο, ελαιόλαδο, φέτα, ρίγανη, πιπέρι, αποξηραμένη κόκκινη πιπεριά ή μπούκοβο.

Κόψτε τη φέτα σε κύβους και βάλτε την στο καθαρό βάζο. Προσθέστε τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά σας κι έπειτα, γεμίστε το βάζο με ελαιόλαδο. Κλείστε καλά το καπάκι του και αφήστε το στο ψυγείο. Σερβίρετε τη φέτα την ίδια κιόλας ημέρα και διατηρήστε την στη συντήρηση για μερικούς μήνες.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις