Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πανελλαδική απεργία της ΠΟΕ- ΟΤΑ: Η κυβέρνηση τα ρίχνει στη ΝΔ και “κοιτάζει” τον… στρατό!
ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλαδική απεργία της ΠΟΕ- ΟΤΑ: Η κυβέρνηση τα ρίχνει στη ΝΔ και “κοιτάζει” τον… στρατό!

Ενώ ο καύσωνας μας επισκέφτηκε με τις πιο άγριες διαθέσεις, τα σκουπίδια πληθαίνουν και η δυσοσμία είναι ανυπόφορη και επικίνδυνη, η κυβέρνηση ψάχνει πού να ρίξει το φταίξιμο. Η ΠΟΕ- ΟΤΑ έχει κηρύξει για σήμερα πανελλαδική απεργία και κατόπιν η εκτελεστική επιτροπή θα συνεδριάσει για να αποφασίσει αν θα αναστείλει ή όχι τις κινητοποιήσεις. Στις […]

18161672

Ενώ ο καύσωνας μας επισκέφτηκε με τις πιο άγριες διαθέσεις, τα σκουπίδια πληθαίνουν και η δυσοσμία είναι ανυπόφορη και επικίνδυνη, η κυβέρνηση ψάχνει πού να ρίξει το φταίξιμο.

Η ΠΟΕ- ΟΤΑ έχει κηρύξει για σήμερα πανελλαδική απεργία και κατόπιν η εκτελεστική επιτροπή θα συνεδριάσει για να αποφασίσει αν θα αναστείλει ή όχι τις κινητοποιήσεις.

Στις 10:30 οι εργαζόμενοι στους δήμους έχουν δώσει νέο ραντεβού έξω από τα γραφεία της ΠΟΕ – ΟΤΑ στην πλατεία Καραϊσκάκη και μετέπειτα πορεία προς τη Βουλή.

Μετά την αποτυχία Σκουρλέτη και Τσίπρα στο να δοθεί λύση ώστε να υποχωρήσουν οι συνδικαλιστές, η κυβέρνηση τηρεί στάση αναμονής και κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία.

Ο Πάνος Σκουρλέτης την Τετάρτη επιτέθηκε στη ΝΔ και στον Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά, κατηγορώντας τον ότι υπονομεύει τις συζητήσεις της κυβέρνησης με τους εργαζόμενους και βυθίζει τη χώρα κάτω από τόνους σκουπιδιών.

Από την άλλη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά τη χθεσινή ενημέρωση των δημοσιογράφων δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, αν οι εργαζόμενοι στους Δήμους εμείνουν στις θέσεις τους να ζητήσει τη σύμπραξη του στρατού για την αποκομιδή των σκουπιδιών.

Χθες ο πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ, Νίκος Τράκας, ξεκαθάρισε ότι όλα θα αποφασιστούν σήμερα μετά από την πορεία στη Βουλή, ενώ τόνισε ότι η απόφαση για απόρριψη των προτάσεων του πρωθυπουργού και συνέχιση των κινητοποιήσεων ήταν ομόφωνη.

Ο τουριστικός κλάδος και οι επιχειρηματίες βρίσκονται σε απόγνωση, ζητώντας άμεσα λύση.

«Ας σταματήσουμε επιτέλους να πυροβολούμε τα πόδια μας! Δεν το αντέχει ούτε η κοινωνία ούτε η οικονομία μας!», είναι το μήνυμα του προέδρου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων κ. Γιάννη Ρέτσου, μέσω Τwitter, ενώ και η υπουργός Τουρισμού κυρία Ελενα Κουντουρά δηλώνει ότι «η απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, πλήττει τον τουρισμό και δυσφημεί τη χώρα».

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις