Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Ώρα για καφέ: Με τρεις κινήσεις φτιάξε το δικό σου, συνοδευτικό brunch
PLUS

Ώρα για καφέ: Με τρεις κινήσεις φτιάξε το δικό σου, συνοδευτικό brunch

Φτιάξτε το δικό σας brunch στο σπίτι, φτιάξτε καφέ και καλέστε τους φίλους σας. Τα φανταστικά muffins μπανάνας θα προκαλέσουν χαμό. Υλικά 1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1κ.γ. baking powder 1κ.γ. σόδα μαγειρικής 1/2κ.γ. αλάτι 3 μεγάλες μπανάνες, λιωμένες 3/4 κούπας λευκή ζάχαρη 1 αβγό 1/3 κούπας βούτυρο λιωμένο Εκτέλεση Προθερμάνετε το […]

Φτιάξτε το δικό σας brunch στο σπίτι, φτιάξτε καφέ και καλέστε τους φίλους σας.

Τα φανταστικά muffins μπανάνας θα προκαλέσουν χαμό.

Υλικά

1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1κ.γ. baking powder
1κ.γ. σόδα μαγειρικής
1/2κ.γ. αλάτι
3 μεγάλες μπανάνες, λιωμένες
3/4 κούπας λευκή ζάχαρη
1 αβγό
1/3 κούπας βούτυρο λιωμένο

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 175C. Αλείψτε μια φόρμα για muffins με λίγο λάδι και έπειτα αναμείξτε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, το baking powder, τη σόδα και το αλάτι και αφήστε τα στην άκρη.

Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, αναμείξτε τις μπανάνες, τη ζάχαρη, το αβγό και το λιωμένο βούτυρο. Ρίξτε μέσα σιγά σιγά το μείγμα με το αλεύρι και ανακατέψτε απαλά μέχρι να ομοιογενοποιηθούν. Μοιράστε το μείγμα με κουταλιές μέσα στις φόρμες για muffins.

Βάλτε το ταψί στο φούρνο και ψήστε τα muffins για 10 με 15 λεπτά. Αν η φόρμα σας έχει μεγάλες θήκες για muffins, τότε ψήστε τα για 25 με 30 λεπτά. Για να καταλάβετε ότι είναι έτοιμα θα πρέπει όταν τα πιέσετε απαλά να φουσκώσουν πάλι αυτόματα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις