Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Ύποπτος φάκελος στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου – Επτά άτομα στο νοσοκομείο
ΕΛΛΑΔΑ

Ύποπτος φάκελος στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου – Επτά άτομα στο νοσοκομείο

Ύποπτος φάκελος που έφτασε σε κτίριο του Πανεπιστημίου Αιγαίου, σήμανε συναγερμό στις Αρχές – Εφτά άτομα στο νοσοκομείο Τα φυλλάδια του φακέλου με την ύποπτη σκόνη, που έφτασαν το απόγευμα της Τετάρτης,  έγραφαν στην αγγλική γλώσσα: «Η νίκη θα είναι του Ισλάμ χωρίς τους μουσουλμάνους». Ο φάκελος είχε Ινδό αποστολέα και αποδέκτη την Πρυτανεία του […]

Ύποπτος φάκελος σε κτίριο του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Ύποπτος φάκελος που έφτασε σε κτίριο του Πανεπιστημίου Αιγαίου, σήμανε συναγερμό στις Αρχές – Εφτά άτομα στο νοσοκομείο

Τα φυλλάδια του φακέλου με την ύποπτη σκόνη, που έφτασαν το απόγευμα της Τετάρτης,  έγραφαν στην αγγλική γλώσσα: «Η νίκη θα είναι του Ισλάμ χωρίς τους μουσουλμάνους».

Ο φάκελος είχε Ινδό αποστολέα και αποδέκτη την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Ο χώρος αποκλείστηκε προκειμένου να συλλεχθούν τα απαραίτητα στοιχεία.

Κλιμάκιο της ΕΜΑΚ και στελέχη του Δημόκριτου έφθασαν στο νησί

Στις 00.00, υπό  δυσμενείς καιρικές συνθήκες, έφτασε στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης με πτήση στρατιωτικού μεταγωγικού αεροσκάφους C-130 κλιμάκιο της Ειδικής Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών του Πυροσβεστικού Σώματος, εξειδικευμένο στην αντιμετώπιση ραδιοβιοχημικών απειλών.

Εφτά άτομα στο νοσοκομείο

Στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης εισήχθησαν πέντε εργαζόμενοι, ο νομικός σύμβουλος του Πανεπιστημίου, καθώς κι ένας αστυνομικός που έπιασε το φάκελο παραλαμβάνοντας τον.

Κάποιοι από τους εργαζομένους που ήρθαν σε επαφή με τον φάκελο, παραπονέθηκαν για ερεθισμό του βλεννογόνου της μύτης και του στόματος. Ευτυχώς είναι καλά στην υγεία τους.

Η ανακοίνωση του Πανεπιστημίου

Η πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου Χρυσή Βιτζιλάκη έκανε γνωστό ότι ανέστειλε «όλες τις ακαδημαϊκές και διοικητικές λειτουργίες στο Λόφο του Πανεπιστημίου στην Μυτιλήνη και δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στα κτίρια του Λόφου μέχρι νεωτέρας».

Όπως αναφέρει η πρύτανης στην ανακοίνωσή της, «το μεσημέρι παρελήφθη στο γραφείο της Πρυτανείας στη Μυτιλήνη ύποπτος φάκελος. Έκτοτε, σε πλήρη και αδιάλειπτη συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές, σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, ακολουθούμε όλα τα προβλεπόμενα Πρωτόκολλα για την διασφάλιση της απόλυτης ασφαλείας του Πανεπιστημίου και των ανθρώπων του».

«Σε κάθε περίπτωση, σας διαβεβαιώ ότι όλες και όλοι είναι ασφαλείς και ευελπιστούμε σύντομα να λήξει και η ταλαιπωρία των επτά μελών της κοινότητας μας που ήρθαν σε επαφή με τον ύποπτο φάκελο. Παρότι δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα υγείας, κρίθηκε σκόπιμο να διανυκτερεύσουν στο νοσοκομείο».

Αναμένονται τα αποτελέσματα του ελέγχου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις