Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / «Όποιοι υψώνουν σημαίες να είναι έτοιμοι να τις υπερασπιστούν με το αίμα τους» (vid)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Όποιοι υψώνουν σημαίες να είναι έτοιμοι να τις υπερασπιστούν με το αίμα τους» (vid)

Ηχηρή παρέμβαση στην Ολομέλεια της Βουλής έκανε ο Πάνος Καμμένος. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε λόγο για για υβριδικό πόλεμο και τόνισε την ανάγκη διαμόρφωσης μιας εθνικής θέσης για τα εθνικά θέματα. Επίσης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ για την πολιτική ίσων αποστάσεων που τηρεί στην ένταση με την Τουρκία. Στόλτενμπεργκ: Δεν […]

Πάνος Καμμένος

Ηχηρή παρέμβαση στην Ολομέλεια της Βουλής έκανε ο Πάνος Καμμένος.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε λόγο για για υβριδικό πόλεμο και τόνισε την ανάγκη διαμόρφωσης μιας εθνικής θέσης για τα εθνικά θέματα.

Επίσης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ για την πολιτική ίσων αποστάσεων που τηρεί στην ένταση με την Τουρκία.

Στόλτενμπεργκ: Δεν είναι δουλειά μας τα ελληνοτουρκικά

«Ο ακήρυκτος πόλεμος, ο υβριδικός πόλεμος, ο ψυχολογικός πόλεμος, είναι ένα πόλεμος από τους Τούρκους στον οποίο δεν πρέπει να υποκύψουμε. Δεν θα πρέπει ο ψυχολογικός πόλεμος να δημιουργήσει φόβο στους Έλληνες, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα, είμαστε μια ασφαλής χώρα, χώρα ισχυρή που βγαίνει από μια οικονομική κρίση και δεν έχει να φοβηθεί τίποτα η ελληνική οικογένεια.

Προχωράμε σε μια τουριστική περίοδο και έχουμε μια ασφαλή χώρα που δεν κινδυνεύουν ούτε οι Έλληνες ούτε οι τουρίστες. Ο πόλεμος αυτός γίνεται για να πληγεί η χώρα και σε αυτό τον πόλεμο θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί», είπε ο κ. Πάνος Καμμένος.

Ηχηρή απάντηση του ΥΠΕΞ στην τουρκική προκλητικότητα: «Να σέβονται»

Διαβάστε ακόμα:

Επίσης, αναφέρθηκε και στο περιστατικό με την τοποθέτηση σημαιών σε βραχονησίδες, κρατώντας επικριτική στάση για το όλο περιστατικό.

«Ο όρκος που δίνουν οι αξιωματικοί, οι στρατιώτες και όλοι οι Έλληνες όταν παρουσιαζόμαστε είναι να φυλάσσουμε τη σημαία. Και αυτό πράττει ο Ελληνικός Στρατός, και αυτό πράττουν και οι Έλληνες πολίτες.

Όμως εκείνος που παίρνει μια σημαία στην πλάτη και πάει να τη βάλει, θα πρέπει να την υπερασπιστεί ή να έρθει στον Στρατό και να πει ότι “εγώ αποφάσισα σήμερα ότι θα πάω με δυο φίλους μου να βάλουμε μια σημαία εκεί. Να το ξέρετε, σας ενημερώνουμε και σας καλούμε να την υπερασπιστείτε”.

Κουτσούμπας: Δεν θα αποφύγουμε θερμό επεισόδιο

Και να δώσουμε και σε εκείνους G3 να την υπερασπιστούν και οι ίδιοι. Όταν λοιπόν κάποιος παίρνει τη σημαία και την τοποθετεί κάπου, πρέπει να διασφαλίσει ότι ο ίδιος θα την υπερασπιστεί με το αίμα του μέχρι το τέλος. Το να πάρεις μια βάρκα και να πεις “ξέρεις κάτι; Τώρα που βγήκα το Πάσχα βόλτα, βάζω στην τάδε βραχονησίδα μια σημαία και ας τρέχουν μετά να την υπερασπιστούν” δεν είναι κάτι σωστό.

Πρέπει αυτός που κάνει μια τέτοια πράξη να είναι υπεύθυνος και να έχει τη δυνατότητα στη συνέχεια να τη στηρίξει. Οι σημαίες εκεί που πρέπει να πουν έχουν μπει και τις  υπερασπιζόμαστε με όλες τις δυνάμεις μας Στράτος, έθνος, πολίτες.

Δεν υπάρχει κανένα θέμα αμφισβήτησης. Τα νησιά και η εθνική τους κυριαρχία περιγράφονται από τις συνθήκες και τη Συνθήκη της Λωζάννης, μια συνθήκη που είναι αποδεκτή και από εμάς και από το ΝΑΤΟ και από την Τουρκία».

Απαντώντας σε ερώτηση του Ανδρέα Λοβέρδου για την δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Φώτη Κουβέλη περί ακήρυχτου πολέμου κάλυψε πλήρως τον κ. Κουβέλη.

«Ο κάθε πολιτικός έχει την δυνατότητα να κάνει κάποιες δηλώσεις ανάλογα με τη θέση που κατέχει .Ρωτήθηκα κατά πόσον η δήλωση του κ. Κουβέλη περί ακήρυχτου πόλεμου στο Αιγαίο είναι θέση η οποία καλύπτει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Έγινε η δήλωση αυτή μετά από την κηδεία του Γιώργου Μπαλταδώρου. Έπεσε με το Μιράζ εν ώρα υπηρεσίας και  υπερασπιζόμενος την εδαφική ακεραιότητα της χώρας. Ήρωας σε έναν ακήρυχτο πόλεμο εν καιρώ ειρήνης αυτός είναι ο ακήρυκτος πόλεμος στον οποίο αναφέρθηκε ο κ. Κουβέλης».

«Χαστούκι» Γιούνκερ σε Τουρκία για Έλληνες στρατιωτικούς: «Γελοίο να…»

«Θετική η απόφαση του ευρωκοινοβουλίου»

Ο υπουργός άμυνας αναφέρθηκε και στην χθεσινή απόφαση του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Την οποία χαρακτήρισε ιδιαιτέρως θετική και για την οποία όπως είπε δούλεψαν όλα τα ελληνικά κόμματα.

«Η χθεσινή απόφαση του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου ήρθε μετά από συνεργασία όλων των κομμάτων  και έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί αποδεικνύει την παραβίαση του εθνικού  δικαίου , την συνεχιζόμενη παράνομη κράτηση των δύο Ελλήνων αξιωματικών που είναι Ευρωπαίοι. Δεν είναι τυχαία τα περάσματα στον Έβρο, θα πρέπει όλοι μας να τονίσουμε ότι αυτά τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων την ώρα του καθήκοντος κάνανε  περιπολία στα ελληνικά σύνορα αλλά και στα ευρωπαϊκά σύνορα ακριβώς για το φαινόμενο της παράνομης είσοδο στη χώρα κατόπιν ενεργειών διακινητών. Διακινητές ήταν εκείνοι  που έψαχνα να βρουν την ώρα που συνελήφθησαν».

«Βόμβα» Κουβέλη για… θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο

«Δεν είμαι εξαφανισμένος»

Ο κ.Καμμένος σχολίασε και δημοσιεύματα που τον φέρνουν εξαφανισμένο το τελευταίο διάστημα λέγοντας ότι ο ίδιος δεν προτίθεται να δίνει συνεντεύξεις.

«Κάποιοι λένε ότι είμαι εξαφανισμένος, δεν είναι ο ρόλος του υπουργού άμυνας να βγαίνει να δίνει  συνεντεύξεις ,δεν θα δίνω συνεντεύξεις σε κρίσιμες στιγμές θα αφήνω το λόγο σε εκείνους που πρέπει να τον έχουν και το υπουργείο άμυνας θα κάνει το καθήκον του έχοντας την πολιτική εποπτεία των ενόπλων δυνάμεων που σας διαβεβαιώνω ότι κάνουν το καθήκον τους όπως προβλέπει το Σύνταγμα και όρκος που έχουν  δώσει προς τον ελληνικό λαό».

Συναινετική συμπεριφορά απέναντι σε όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης

 «Χαίρομαι ιδιαίτερα για την σημερινή συζήτηση στη Βουλή. Ο ελληνικός λαός περιμένει μία εθνική θέση από όλους μας μπορεί να έχουμε πολιτικές διαφορές, μπορεί να έχουμε διαφορετικές πολιτικές προσεγγίσεις, διαφορετικές γεωπολιτικές φιλοσοφίες όμως η διαμόρφωση εθνικής θέσης ιδιαίτερα όταν η πατρίδα προκαλείται από κάποιον που έχει ξεκινήσει έναν υβριδικό  πόλεμο είναι αναγκαία και ο ελληνικός λαός επιζητεί αυτή η εθνική θέση να εκφράζεται από το σύνολο των κομμάτων».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις