Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Όλγα Κουκλάκη: Η Ελληνίδα “ντίβα” της ηλεκτρονικής μουσικής στο ΚΠΙΣΝ
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Όλγα Κουκλάκη: Η Ελληνίδα “ντίβα” της ηλεκτρονικής μουσικής στο ΚΠΙΣΝ

Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου στις 21:00 στον Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) η μουσική ενότητα Music Escapades, που αναδεικνύει τη σύγχρονη ελληνική εναλλακτική μουσική σκηνή, υποδέχεται την Ελληνίδα ντίβα της ηλεκτρονικής μουσικής, Όλγα Κουκλάκη, σε μια ξεχωριστή συναυλία. Στο πρώτο μέρος της συναυλίας, η Κουκλάκη θα παίξει την μουσική που έχει συνθέσει […]

Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου στις 21:00 στον Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) η μουσική ενότητα Music Escapades, που αναδεικνύει τη σύγχρονη ελληνική εναλλακτική μουσική σκηνή, υποδέχεται την Ελληνίδα ντίβα της ηλεκτρονικής μουσικής, Όλγα Κουκλάκη, σε μια ξεχωριστή συναυλία.

Στο πρώτο μέρος της συναυλίας, η Κουκλάκη θα παίξει την μουσική που έχει συνθέσει ειδικά για την avant garde ελληνική βωβή ταινία «Οι περιπέτειες του Βιλλάρ» (1924).

Πρόκειται για την πρώτη σωζόμενη ελληνική ταινία μυθοπλασίας, μια μπουρλέσκ κωμωδία με πρωταγωνιστή τον Βιλλάρ, καλλιτεχνικό όνομα του διάσημου κωμικού της εποχής Νίκου Σφακιανάκη.

Η ταινία αποκτά νέα πνοή μέσα από τον ηλεκτρισμένο ήχο της Κουκλάκη. Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας, η Κουκλάκη θα ξεδιπλώσει τους ήχους που της έχουν χαρίσει τον χαρακτηρισμό «Πυθία της dark pop electronica».

Στη συναυλία της στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ θα τη συνοδεύσει ο Θοδωρής Καπετανάκος στο μπάσο.

Η συναυλία της Όλγας Κουκλάκη, καθώς και το σύνολο του προγραμματισμού του ΚΠΙΣΝ, πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις