Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / “Χτύπησε” ξανά ο “ληστής του Χαϊδαρίου” – Αυτή τη φορά με χειροβομβίδα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

“Χτύπησε” ξανά ο “ληστής του Χαϊδαρίου” – Αυτή τη φορά με χειροβομβίδα

Του Πέτρου Καρσιώτη Ο “ληστής του Χαϊδαρίου”, ο ένοπλος, ο οποίος αλλάζει τα χαρακτηριστικά του με μάσκα σιλικόνης και εισβάλει σε υποκαταστήματα τραπεζών, χτύπησε πάλι, όπως όλα τα στοιχεία δείχνουν,  το μεσημέρι της Τρίτης. Κρατούσε χειροβομβίδα Κρατώντας στα χέρια  μια χειροβομβίδα, κατάφερε να περάσει την είσοδο ασφαλείας του υποκαταστήματος, στη διασταύρωση των οδών Κερασούντος και […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ο “ληστής του Χαϊδαρίου”, ο ένοπλος, ο οποίος αλλάζει τα χαρακτηριστικά του με μάσκα σιλικόνης και εισβάλει σε υποκαταστήματα τραπεζών, χτύπησε πάλι, όπως όλα τα στοιχεία δείχνουν,  το μεσημέρι της Τρίτης.

Κρατούσε χειροβομβίδα

Κρατώντας στα χέρια  μια χειροβομβίδα, κατάφερε να περάσει την είσοδο ασφαλείας του υποκαταστήματος, στη διασταύρωση των οδών Κερασούντος και Καραϊσκάκη.

Βρέθηκε έτσι μπροστά σε υπαλλήλους της τράπεζας, ταμίες και πελάτες, που περίμεναν για τις συναλλαγές τους.

Ακινητοποίησε πελάτες και υπαλλήλους και άρπαξε τα χρήματα

Με την απειλή της χειροβομβίδας, ακινητοποίησε τους πάντες, προχώρησε στα ταμεία, άρπαξε όσα χρήματα υπήρχαν εκείνη τη στιγμή και βγήκε τάχιστα από την τράπεζα.

Κανένας από τους παριστάμενους δεν είδε με τι μέσο διέφυγε ο ληστής, που βάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα στο στόχαστρο τράπεζες του Χαϊδαρίου.

Με συνεργό ή μόνος;

Αν δηλαδή πιθανόν σε μοτοσυκλέτα τον περίμενε συνεργός ή διέφυγε μόνος, όπως εμφανίζεται στις ληστρικές επιδρομές.

Το μεσημέρι της 20ης Ιουλίου, πιθανότατα ο ίδιος δράστης έβαλε στο στόχαστρο υποκατάστημα τράπεζας επί της Λεωφόρου Αθηνών 364, στην ίδια περιοχή.

Τότε εμφανίστηκε με πιστόλι – Πυροβόλησε την πόρτα… να ανοίξει 

Τότε εμφανίστηκε με όπλο στα χέρια, ακινητοποίησε τους παριστάμενους, άρπαξε από τα ταμεία περίπου 4.500 ευρώ και κινήθηκε να βγει.

‘Ομως, καθώς προσπαθούσε να περάσει την πόρτα ασφαλείας, θεώρησε ότι τη μπλόκαραν εσκεμμένα και πυροβόλησε για να την… ανοίξει!

Πυροβόλησε και πάλι στον αέρα

Βγαίνοντας στο πεζοδρόμιο, φοβούμενος ότι κάποιοι θα τον ακολουθήσουν πυροβόλησε στον αέρα και δεύτερη φορά.

Η ληστεία στο νοσοκομείο 

Νωρίτερα, την ίδια ημέρα, γινόταν ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας, μέσα στο νοσοκομείο “Αττικόν” του Χαϊδαρίου.

Όπως πιστοποίησαν οι αστυνομικοί της  Ασφάλειας από βίντεο ασφαλείας της τράπεζας που κατέγραψε καρέ-καρέ τις κινήσεις του ληστή, ο άγνωστος δράστης φορούσε μάσκα σιλικόνης.

Έδωσε σακίδιο στον ταμία

Φαινόταν τότε να δίνει το σακίδιο που κρατούσε στον ταμία, έχοντας προτεταμένο όπλο και ζητώντας τα χρήματα.

Τρεις πελάτισσες της τράπεζας ήταν παρούσες

Τις σκηνές παρακολουθούσαν με κομμένη την ανάσα εκτός από τους υπαλλήλους και τρεις γυναίκες, οι οποίες περίμεναν να εξυπηρετηθούν.

Πιθανόν το κρησφύγετο του στο Χαϊδάρι

Θεωρείται βέβαιο από τους αξιωματικούς ότι ο δράστης είναι κάτοικος Χαϊδαρίου ή πολύ κοντινής περιοχής, καθώς γνωρίζει τους δρόμους και καταφέρνει σε ελάχιστο χρόνο να εξαφανίζεται.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις