Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Χρένο: Το πικάντικο γιατρικό που κάνει «θαύματα» (pic)
ΥΓΕΙΑ

Χρένο: Το πικάντικο γιατρικό που κάνει «θαύματα» (pic)

Το χρένο είναι το πικάντικο, ποώδες φυτό που έχει οφέλη για την υγεία και τον ανθρώπινο οργανισμό. Ανήκει στην οικογένεια των των Σταυρανθών. Αυτή περιλαμβάνει τα φυτά της μουστάρδας, wasabi (γιαπωνέζικο χρένο), του μπρόκολου και του λάχανου. Είναι πιθανόν να προέρχεται από τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Δυτική Ασία, αν και είναι πλέον δημοφιλές σε ολόκληρο τον κόσμο. Διαβάστε ακόμα: 5 λόγοι για […]

Το χρένο είναι το πικάντικο, ποώδες φυτό που έχει οφέλη για την υγεία και τον ανθρώπινο οργανισμό.

Ανήκει στην οικογένεια των των Σταυρανθών. Αυτή περιλαμβάνει τα φυτά της μουστάρδας, wasabi (γιαπωνέζικο χρένο), του μπρόκολου και του λάχανου.

Είναι πιθανόν να προέρχεται από τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Δυτική Ασία, αν και είναι πλέον δημοφιλές σε ολόκληρο τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμα:

5 λόγοι για να τρως πολλές φράουλες

Μερικά από τα πλεονεκτήματά του είναι ότι:

  • περιέχει περισσότερη βιταμίνη C από ότι τα πορτοκάλια και τα λεμόνια
  • τονώνει την κυκλοφορία του αίματος
  • έχει απολυμαντική δράση
  • χρησιμοποιείται από τις εναλλακτικές θεραπείες και ως φυσικό αντιβιωτικό

Όταν κοπεί ή τριφτεί, τα ένζυμα καταρρέουν μια γλυκοζινολική για την παραγωγή ισοθειοκυανικού αλλυλίου, που ερεθίζει τις βλεννογόνους μεμβράνες των κόλπων και τα μάτια.

Ο τριμμένος πολτός πρέπει να χρησιμοποιείται αμέσως ή να διατηρείται για καλύτερη γεύση, στο ξύδι. Aλλιώς χάνει την πικάντικη γεύση του, σκουραίνει και με την πάροδο του χρόνου, γίνεται δυσάρεστα πικρό.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις