Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Χαμός στη Βουλή – Ο Καρακώστας της ΧΑ εξόργισε, η Τασία δεν έδωσε τον λόγο στον Παππά
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χαμός στη Βουλή – Ο Καρακώστας της ΧΑ εξόργισε, η Τασία δεν έδωσε τον λόγο στον Παππά

Μεγάλη ένταση στη Βουλή, πρωταγωνιστής ο Ευάγγελος Καρακώστας της Χρυσής Αυγής – Για «απύθμενο θράσος» παραμονές της επετείου του Πολυτεχνείου κατηγόρησε τον βουλευτή ο Νίκος Βούτσης Η φράση του Ευάγγελου Καρακώστα από τη Χρυσή Αυγή, ότι ο μόνος Πρόεδρος της Δημοκρατίας που εξελέγη με δημοψήφισμα από το λαό ήταν ο Γεώργιος Παπαδόπουλος, προκάλεσε αντιδράσεις. Ο χρυσαυγίτης […]

Καρακώστας.jpg

Μεγάλη ένταση στη Βουλή, πρωταγωνιστής ο Ευάγγελος Καρακώστας της Χρυσής Αυγής – Για «απύθμενο θράσος» παραμονές της επετείου του Πολυτεχνείου κατηγόρησε τον βουλευτή ο Νίκος Βούτσης

Η φράση του Ευάγγελου Καρακώστα από τη Χρυσή Αυγή, ότι ο μόνος Πρόεδρος της Δημοκρατίας που εξελέγη με δημοψήφισμα από το λαό ήταν ο Γεώργιος Παπαδόπουλος, προκάλεσε αντιδράσεις.

Ο χρυσαυγίτης βουλευτής, κατά τη συζήτηση για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, είπε πως «ο μοναδικός μέχρι σήμερα εκλεγμένος απευθείας από το λαό, μέσω δημοψηφίσματος, Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ο Γεώργιος Παπαδόπουλος».

Ο βουλευτής  αναφέρθηκε και στην παρουσία του προέδρου της Βουλής, πριν από λίγες ημέρες, στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Τον κατηγόρησε ότι με την παρουσία του, η κυβέρνηση επιχειρεί πολιτική παρέμβαση στη δίκη.

«Ο πρόεδρος της Βουλής και κάτι παρατρεχάμενοι του ΣΥΡΙΖΑ που τον συνόδευαν ομολόγησαν την ωμή πολιτική παρέμβαση στην ανεξάρτητη κατά τα άλλα δικαστική εξουσία», είπε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής.

Αντίδραση Νίκου Βούτση

«Πρόκειται για απύθμενο θράσος τις ημέρες μάλιστα που ο λαός, ιδίως η νεολαία, γιορτάζει την εξέγερση του Νοέμβρη, από το βήμα της Βουλής η Χρυσή Αυγή να αποθεώνει τον δικτάτορα Παπαδόπουλο», ήταν η οργισμένη αντίδραση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση στην ομιλία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ευάγγελου Καρακώστα.

«Ο δικτάτορας Παπαδόπουλος δεν εξελέγη με διαδικασίες δημοκρατικές Πρόεδρος της Δημοκρατίας μέσα στη χούντα. Ξέρουμε πολύ καλά ότι ήταν απολύτως παράνομες όλες οι πράξεις της 7ετίας για να μην αναφερθώ και στις ιδιαίτερες συνθήκες που επικράτησαν σε εκείνο το ψευδεπίγραφο δημοψήφισμα, μετά το δήθεν βασιλικό πραξικόπημα», παρενέβη ο πρόεδρος της Βουλής.

«Η δημοσιότητα της δίκης είναι εγγύηση και εχέγγυο για τη σωστή διεξαγωγή της στη βάση του δικαιϊκού μας συστήματος και ως εκ τούτου η παρουσία μας στη δίκη είναι ένα σήμα για την ανάγκη δημοσιότητας, επιτάχυνσης και απόδοσης δικαιοσύνης», ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής.

Ο Χρήστος Παππάς ζήτησε τον λόγο, αλλά η προεδρεύουσα Τασία Χριστοδουλοπούλου δεν τον έδωσε, σημειώνοντας με έμφαση πως δεν θα επιτρέψει να γίνει η διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης αρένα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις