Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Χάος στο Παρίσι μετά την έκρηξη – Νεκροί και δεκάδες τραυματίες
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χάος στο Παρίσι μετά την έκρηξη – Νεκροί και δεκάδες τραυματίες

Μεγάλη έκρηξη σημειώθηκε το πρωί στο Παρίσι Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 36 τραυματίστηκαν από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σε φούρνο. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και δύο πυροσβέστες. Η φωτιά ξέσπασε σε φούρνο στο 9ο διαμέρισμα εξαιτίας διαρροής υγραερίου, στη  Rue de Trevise και στη συνέχεια σημειώθηκε έκρηξη. Από την έκρηξη έσπασαν […]

Έκρηξη-Παρίσι.jpeg

Μεγάλη έκρηξη σημειώθηκε το πρωί στο Παρίσι

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 36 τραυματίστηκαν από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σε φούρνο. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και δύο πυροσβέστες.

Η φωτιά ξέσπασε σε φούρνο στο 9ο διαμέρισμα εξαιτίας διαρροής υγραερίου, στη  Rue de Trevise και στη συνέχεια σημειώθηκε έκρηξη.

Από την έκρηξη έσπασαν τζάμια στις προθήκες των γύρω καταστημάτων.  Το κατάστημα έχει καταστραφεί, ενώ άλλα κτίρια έχουν υποστεί ζημιές. Πηγές από τις δυνάμεις ασφαλείας θεωρούν την έκρηξη ως ατύχημα.

Στο ισόγειο του φούρνου υπάρχουν ακόμη φλόγες, ενώ καταστροφές έχουν υποστεί και τα κοντινά οχήματα.

Στο σημείο βρίσκονται δυνάμεις της πυροσβεστικής και της αστυνομίας, που έχουν αποκλείσει τον δρόμο και το σημείο της έκρηξης.

Η πυροσβεστική απεγκλώβισε τους κατοίκους των διαμερισμάτων που βρίσκονται πάνω από το κατάστημα.

Τουλάχιστον 36 άτομα τραυματίστηκαν 

Από την έκρηξη τουλάχιστον 36 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Εξ αυτών, 7 έχουν τραυματιστεί σοβαρά και άλλοι έντεκα πιο ελαφρά, αναφέρουν αστυνομικές πηγές στο Reuters.

Oι δύο πυροσβέστες που κατέληξαν, ήταν μεταξύ αυτών που κλήθηκαν να επέμβουν για τη διαρροή αερίου.

Το ισόγειο ενός κτιρίου καταστράφηκε πλήρως, ενώ εκατοντάδες κτίρια ταρακουνήθηκαν.

Η αστυνομία του Παρισιού βρίσκεται σε επιφυλακή για το Σάββατο των κινητοποιήσεων του κινήματος των κίτρινων γιλέκων με μεγάλα τμήματα του κέντρου της πόλης να έχουν αποκλειστεί από την αστυνομία.

Υπό έλεγχο η κατάσταση 

«Η κατάσταση είναι τώρα υπό έλεγχο», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ στους δημοσιογράφους, όπως και ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ, η δήλαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό και ο εισαγγελέας του Παρισιού Ρεμί Ετζ.

Στην επιχείρηση διάσωσης μετέχουν πάνω από 200 πυροσβέστες. 

Αυτόπτης μάρτυρας, που διέμενε σε κοντινό ξενοδοχείο ανέφερε ότι είδε μια μεγάλη πυρκαγιά να ξεσπά στο κτίριο που καταστράφηκε από την έκρηξη.

«Υπήρχαν τζάμια παντού, σπασμένες βιτρίνες ενώ παράθυρα έτριζαν μέχρι τον τρίτο και τον τέταρτο όροφο, δήλωσε ο 38χρονος Ντέιβιντ Μπανγκούρα.

Μάλιστα, όπως πλησίαζε το σημείο, μια γυναίκα φώναζε για βοήθεια από τον πρώτο όροφο ενός κτιρίου: «Βοηθήστε μας, βοηθήστε μας, έχουμε παιδί».

Δύο ελικόπτερα προσγειώθηκαν στην Πλας ντ΄Οπερά προκειμένου να απομακρύνουν τα θύματα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις