Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Φόρος τιμής στο πιο σιωπηλό “Σκαθάρι” (pics-vid)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Φόρος τιμής στο πιο σιωπηλό “Σκαθάρι” (pics-vid)

Πέντε μέρες πριν από την ημερομηνία που θα ήταν τα 75α γενέθλια του ένας φόρος τιμής στον σπουδαίο “σιωπηλό Τζορτζ” των Beatles έρχεται στη μεγάλη οθόνη. Ο Τζορτζ Χάρισον που πέθανε από καρκίνο ήταν για πολλούς το πιο σιωπηλό Σκαθάρι όλων. Ο Χάρισον που έδωσε μάχη για να βγει από τη σκιά των Τζον Λένον & Πολ Μακ Κάρτνεϊ ώστε να […]

Πέντε μέρες πριν από την ημερομηνία που θα ήταν τα 75α γενέθλια του ένας φόρος τιμής στον σπουδαίο “σιωπηλό Τζορτζ” των Beatles έρχεται στη μεγάλη οθόνη.

Ο Τζορτζ Χάρισον που πέθανε από καρκίνο ήταν για πολλούς το πιο σιωπηλό Σκαθάρι όλων.

Ο Χάρισον που έδωσε μάχη για να βγει από τη σκιά των Τζον Λένον & Πολ Μακ Κάρτνεϊ ώστε να εδραιωθεί ως δημιουργός και λάτρευε την κηπουρική όσο και την κιθάρα του θα ζωντανέψει σε περισσότερες από 75 κινηματογραφικές αίθουσες στις ΗΠΑ στις 20 Φεβρουαρίου, ημέρα πρεμιέρας του Concert for George.

Η συναυλία Concert for George δόθηκε στις 29 Νοεμβρίου του 2002, έναν χρόνο μετά τον θάνατο του Χάρισον.

Την οργάνωσαν προς τιμήν του στο Royal Albert Hall η χήρα του, η Ολίβια Χάρισον και ο για πάρα πολλά χρόνια φίλος του, ο Έρικ Κλάπτον. Εμφανίστηκαν οι Κλάπτον, Τζο Μπράουν, ο Πολ Μακάρτνεϊ, οι Μόντι Πάιθον, ο Τομ Πέτι, ο Μπίλι Πρέστον, ο Ραβί Σανκάρ και η κόρη του, Ανούσκα, ο Ρίνγκο Σταρ και άλλοι.

Το ντοκιμαντέρ σκηνοθέτησε ο Ντέιβιντ Λέλαντ, στου οποίου τις περγαμηνές συγκαταλέγεται το Band of Brothers. Λεπτομέρειες για τη διεθνή διανομή της ταινίας θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα.

“Δεν θα υπάρξει επανένωση των Beatles όσο ο Λένον παραμένει νεκρός” είχε πει κάποτε ο Χάρισον που για πολλούς ήταν και η ψυχή της μπάντας.

Γνωστός και ως Darkhorse ο Χάρισον πέθανε στις 29 Νοεμβρίου του 2001 από καρκίνο.

Γεννημένος στις 25 Φλεβάρη του ’43 στο Λίβερπουλ ο Χάρισον δημιούργησε έφηβος, στα δεκάξι του, παρέα με τον αδερφό του Πίτερ και τον φίλο του Άρθουρ Κέλι το πρώτο του συγκρότημα, τους Rebels με όπλο του την πρώτη του κιθάρα, δώρο των γονιών του που του την αγόρασαν για τρεις μόλις λίρες.

Ο Χάρισον, ο πιο ανθρώπινος και ειλικρινής της παρέας που έγραψε ιστορία στη βρετανική μουσική σκηνή έχει γενέθλια κάθε χρόνο στις 20 Φεβρουαρίου.

Ο οκτώ φορές πλατινένιος δίσκος της ζωντανής ηχογράφησης Concert for George κέρδισε το 2004 Grammy για το καλύτερο μεγάλης διάρκειας μουσικό βίντεο. Παράλληλα, με την έναρξη των προβολών του ντοκιμαντέρ, η Concord Music θα δώσει στην αγορά το άλμπουμ για πρώτη φορά σε βινύλιο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις