Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Υπόθεση Μπουτάρης: Ποιοι είναι οι δύο συλληφθέντες
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Μπουτάρης: Ποιοι είναι οι δύο συλληφθέντες

Του Πέτρου Καρσιώτη Ένας 20χρονος, που έλκει την καταγωγή του από τον Πόντο και ένας 36χρονος ομογενής από τη Γεωργία, σεσημασμένος στο παρελθόν για κλοπές, είναι οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν στην πρώτη φάση των ερευνών για την επίθεση με γροθιές, κλωτσιές και σπρωξίματα κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη. Ο πρώτος από αυτούς φέρεται […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ένας 20χρονος, που έλκει την καταγωγή του από τον Πόντο και ένας 36χρονος ομογενής από τη Γεωργία, σεσημασμένος στο παρελθόν για κλοπές, είναι οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν στην πρώτη φάση των ερευνών για την επίθεση με γροθιές, κλωτσιές και σπρωξίματα κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

Ο πρώτος από αυτούς φέρεται στη διάρκεια της προανάκρισης στα γραφεία της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης να παραδέχθηκε τη συμμετοχή του στην ομάδα των ατόμων που επετέθησαν στο Λευκό Πύργο κατά του Δημάρχου.

Ο δεύτερος παραδέχθηκε μεν την παρουσία του στο χώρο όπου εκδηλώθηκε η επίθεση, αλλά προέβαλε τον ισχυρισμό ότι δεν χτύπησε τον κ. Μπουτάρη.

Οι αστυνομικοί της  Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, που ανέλαβαν την υπόθεση εντοπισμού όλων των ατόμων που πήραν μέρος στην επίθεση, είχαν από νωρίς το πρωί της Κυριακής αναγνωρίσει τον έναν από τους δύο και λίγο αργότερα και τον δεύτερο.

Ζητούμενο για τους αστυνομικούς της ασφάλειας που ψάχνουν να εντοπίσουν κι άλλα πέντε έως δέκα άτομα, είναι αν το κίνητρο της επίθεσης έχει να κάνει με δραστηριοποίησή τους σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο.

Οι ίδιοι αστυνομικοί θεωρούν από τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους ότι ο 20χρονος είναι από τους βασικούς αν όχι ο βασικός της ομάδας που επετέθη στον δήμαρχο.

Στην αρχή της προσαγωγής φέρεται να είπε ότι όταν είδε τους άλλους να επιτίθενται πήρε μέρος και αυτός.

Λίγο αργότερα φέρεται να παραδέχθηκε ότι «είχε ακούσει παλαιότερα  δηλώσεις του Δημάρχου για τη γενοκτονία των Ποντίων και αισθάνθηκε θυμό».

Η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης έφθασε στην ταυτοποίηση των δύο και μέσα από τις εικόνες του βιντεοληπτικού υλικού, αλλά και από μαρτυρίες ατόμων που ήταν παρόντα στην άγρια επίθεση.

Οι έρευνες συνεχίζονται με προσαγωγές και άλλων υπόπτων.

Το μεγαλύτερο εργοστάσιο παρασκευής λαθραίων τσιγάρων

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις