Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Υποψήφιος για Grammy ο σπουδαίος Γιώργος Πέτρου
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Υποψήφιος για Grammy ο σπουδαίος Γιώργος Πέτρου

Ο Γιώργος Πέτρου, ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες μαέστρους με λαμπρή πορεία και σταδιοδρομία παγκοσμίως, προσθέτει ακόμη μια σημαντική διάκριση στο ενεργητικό του, καθώς είναι υποψήφιος για βραβείο Grammy στην κατηγορία «καλύτερη ηχογράφηση όπερας» για την ερμηνεία του στον «Ottone» του Χαίντελ. Πρόκειται για μια  ηχογράφηση που πραγματοποιήθηκε για την DECCA με την ιταλική ορχήστρα […]

Ο Γιώργος Πέτρου, ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες μαέστρους με λαμπρή πορεία και σταδιοδρομία παγκοσμίως, προσθέτει ακόμη μια σημαντική διάκριση στο ενεργητικό του, καθώς είναι υποψήφιος για βραβείο Grammy στην κατηγορία «καλύτερη ηχογράφηση όπερας» για την ερμηνεία του στον «Ottone» του Χαίντελ.

Πρόκειται για μια  ηχογράφηση που πραγματοποιήθηκε για την DECCA με την ιταλική ορχήστρα Ιl Pomo d’ Oro (ερμηνευτές: Max Emanuel Cencic & Lauren Snouffer, παραγωγή Jacob Haendel).

Όσον αφορά στις υπόλοιπες τέσσερις υποψηφιότητες, στην ίδια κατηγορία περιλαμβάνονται οι αρχιμουσικοί Valery Gergiev, Gianandrea Noseda, Hans Graf και Lothar Koenigs.

Η τελετή απονομής των 60ών βραβείων Grammy θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018 στο Madison Square Garden της Νέας Υόρκης.

Ο Γιώργος Πέτρου αποτελεί έναν από τους πλέον διακεκριμένους διευθυντές ορχήστρας της γενιάς του με τακτικές εμφανίσεις σε ξακουστά θέατρα και συμφωνικά κέντρα, ενώ έχει πραγματοποιήσει σημαντικές συνεργασίες με διάσημες ορχήστρες.

Θεωρείται ένας από τους σπουδαιότερους σύγχρονους ερμηνευτές της μουσικής του 18ου αι., με ένα τεράστιο ρεπερτόριο, ενώ τα τελευταία χρόνια ασχολείται με μεγάλη επιτυχία και με τη σκηνοθεσία μουσικού θεάτρου.

Από τον Σεπτέμβριο του 2012 είναι καλλιτεχνικός διευθυντής της Καμεράτα-Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής, ενώ παράλληλα, συνεργάζεται τακτικά ως αρχιμουσικός με γνωστά λυρικά θέατρα και ορχηστρικά σύνολα ανά τον κόσμο.

Είναι υποψήφιος για πρώτη φορά για βραβείο Grammy, που αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους θεσμούς της διεθνούς δισκογραφίας, αλλά κατέχει ήδη σημαντικές διακρίσεις για τις ηχογραφήσεις του: ECHO KLASSIK, Gramophon-Editor’s Choice, DIAPASON D’ OR, BBC RECORDING OF THE MONTH.

Για την καλλιτεχνική προσφορά του, η Βασιλική Ακαδημία του Λονδίνου του απένειμε τον τιμητικό τίτλο Associate (ARAM), ενώ η γαλλική κυβέρνηση τον τίμησε με το παράσημο του Ιππότη των Γραμμάτων και των Τεχνών.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις