Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Υεμένη: Όλα είναι έτοιμα για να διαχωριστούν σιαμαία βρέφη (vid)
ΚΟΣΜΟΣ

Υεμένη: Όλα είναι έτοιμα για να διαχωριστούν σιαμαία βρέφη (vid)

Μέσα στην βαμμένη από αίμα Υεμένη, δύο μωράκια ήρθαν στον κόσμο κολλημένα… Όμως το σύστημα υγείας έχει καταρρεύσει εξαιτίας του πολέμου και οι γιατροί δεν είναι σε θέση να κάνουν την επέμβαση διαχωρισμού. Έτσι, γίνονται οι διαδικασίες προκειμένου να μεταφερθούν στη Σαουδική Αραβία. Εξειδικευμένη ιατρική ομάδα από τη Σαουδική Αραβία δήλωσε έτοιμη να αναλάβει τα  […]

Υεμένη σιαμαία

Μέσα στην βαμμένη από αίμα Υεμένη, δύο μωράκια ήρθαν στον κόσμο κολλημένα…

Όμως το σύστημα υγείας έχει καταρρεύσει εξαιτίας του πολέμου και οι γιατροί δεν είναι σε θέση να κάνουν την επέμβαση διαχωρισμού.

Έτσι, γίνονται οι διαδικασίες προκειμένου να μεταφερθούν στη Σαουδική Αραβία.

Εξειδικευμένη ιατρική ομάδα από τη Σαουδική Αραβία δήλωσε έτοιμη να αναλάβει τα  σιαμαία, που νοσηλεύονται σε νοσοκομείο της Σανάα. Η πόλη βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ανταρτών στην Υεμένη.

Ο επικεφαλής της ομάδας, Αμπντάλα αλ Ράμπια, γιατρός και πρώην υπουργός Υγείας, δήλωσε ότι έχουν γίνει επαφές.

Ο Ράμπια έχει στο βιογραφικό του πολλές επεμβάσεις διαχωρισμού βρεφών.

“Το συντομότερο δυνατό τα δύο βρέφη θα είναι στη Σαουδική Αραβία”

Η ομάδα του προτίθεται να εξετάσει τα μωρά και να εκτιμήσει αν τα βρέφη, μικρότερα των δύο εβδομάδων, μπορούν να διαχωριστούν.

Ένας γιατρός από την Υεμένη απηύθυνε έκκληση για τη μεταφορά των αγοριών στο εξωτερικό προκειμένου να μπορέσουν να διαχωριστούν.

“Θα ήθελα να μεταφερθούν στο εξωτερικό το συντομότερο δυνατό”, δήλωσε ο Φαϊσάλ αλ Μπαμπίλι, επικεφαλής στο παιδιατρικό τμήμα του νοσοκομείου αλ Θάουρα της Σανάα.

Το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Υεμένης παραμένει κλειστό για τις εμπορικές πτήσεις εξαιτίας του αποκλεισμού που έχει επιβάλει ο υπό τη Σαουδική Αραβία συνασπισμός, ο οποίος επεμβαίνει στη χώρα εναντίον των Χούτι.

Ο Μπαμπίλι εξήγησε ότι το σύστημα υγείας της Υεμένης έχει καταρρεύσει εξαιτίας του πολέμου και η ομάδα του δεν είναι σε θέση να πραγματοποιήσει την επέμβαση.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι τα δύο σιαμαία αγόρια έχουν δύο κεφάλια, δύο σώματα, αλλά μόνο δύο πόδια και ένα γεννητικό όργανο.

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις