Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Τώρα που όλοι ξοδεύουν, εσύ αποταμίευσε
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τώρα που όλοι ξοδεύουν, εσύ αποταμίευσε

Εργαζόμενοι, φοιτητές, άνεργοι, όλοι χρειαζόμαστε έναν καλό κουμπαρά για να μπορέσουμε να κάνουμε κάποια πράγματα που έχουμε φανταστεί. Ειδικά τώρα στις γιορτές που όλοι ξοδεύουν συνεχώς, εσύ μπορείς να κάνεις τη διαφορά και να αξιοποιήσεις τα χρήματά σου με σύνεση. Υπάρχουν απλοί τρόποι για να “χτίσεις” έναν δυνατό κουμπαρά και να τον “σπάσεις” την κατάλληλη […]

χρήματα αποταμίευσε

Εργαζόμενοι, φοιτητές, άνεργοι, όλοι χρειαζόμαστε έναν καλό κουμπαρά για να μπορέσουμε να κάνουμε κάποια πράγματα που έχουμε φανταστεί.

Ειδικά τώρα στις γιορτές που όλοι ξοδεύουν συνεχώς, εσύ μπορείς να κάνεις τη διαφορά και να αξιοποιήσεις τα χρήματά σου με σύνεση.

Υπάρχουν απλοί τρόποι για να “χτίσεις” έναν δυνατό κουμπαρά και να τον “σπάσεις” την κατάλληλη στιγμή. Όμως πρέπει να γνωρίζεις πως ενδέχεται να στερηθείς κάποια πραγματάκια στην αρχή, μέχρι να συνηθίσεις.

1.Χρησιμοποίησε τα κατάλληλα εργαλεία.

Έχουν βγει πολλές εφαρμογές, τις οποίες μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να εξοικονομήσεις χρήματα. Βρίσκεις προσφορές για super market ή κουπόνια ή ακόμη και για τον καφέ που παίρνεις από κάποιο γνωστό κατάστημα. Γιατί να μην το χρησιμοποιήσεις;

2.Κατανόησε το ποσό που λαμβάνεις κάθε μήνα.

Καθένας από εμάς λαμβάνει ένα συγκεκριμένο ποσό κάθε μήνα. Βάλε κάτω τα πράγματα, γράψε ποια είναι τα πάγια έξοδα σου και δες τι σου απομένει. Από το ποσό που θα μείνει βάλε στην άκρη το 1/3 (για να μην πάθεις σοκ στην αρχή) και διαχειρίσου τα υπόλοιπα.

3.Θέσε όρια στον εαυτό σου.

Αρχικά, αν δημιουργήσεις ένα κουμπαρά φρόντισε να μην ανοίγει από πουθενά. Αν είναι τραπεζικός κουμπαράς, κάντον «κλειστό» για να μην έχεις πρόσβαση όποτε θέλεις.Με αυτόν τον τρόπο θα αρχίσεις να βάζεις όρια στον εαυτό σου.

4.Περιόρισε τα χαζά έξοδα

Υπερβολική κατανάλωση σε προϊόντα, τρελές εξόδους και άλλα πολλά. Οκ, θα βγεις αλλά μπορείς για λίγο καιρό να είσαι φειδωλός/ή.

5.Κάνε καλή έρευνα αγοράς

Σύμφωνα με μελέτες, ο κόσμος παθαίνει μια μανία όταν υπάρχουν εκπτώσεις στα μαγαζιά ή όταν μπαίνουν στο super market και βλέπουν τρελές προσφορές.

Να τσεκάρεις τα πάντα πριν αγοράσεις και να πληρώνεις με μετρητά. Όταν θα γυρνάς σπίτι θα πετάς τα ψιλά στον κουμπαρά και θα δεις πόσο σύντομα θα μαζέψεις χρήματα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις