Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Τσιτσιπάς: “Πίστευα πως ήμουν τρελός” – Η οικογένειά του και ο… Αντετοκούνμπο! (vid)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Τσιτσιπάς: “Πίστευα πως ήμουν τρελός” – Η οικογένειά του και ο… Αντετοκούνμπο! (vid)

Μόλις στα 20 χρόνια του, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έγινε ο πρώτος Έλληνας που μπήκε στο τοπ-100 της παγκόσμιας κατάταξης, ο πρώτος που κέρδισε επαγγελματικό τίτλο, ο πρώτος που έφτασε στους «4» ενός τουρνουά Grand slam! Μετά από μάχη 3 ωρών και 15 λεπτών ο Τσιτσιπάς επικράτησε με 3-1 σετ του Ισπανού Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ και […]

Στέφανος-Τσιτσιπάς-5.jpg

Μόλις στα 20 χρόνια του, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έγινε ο πρώτος Έλληνας που μπήκε στο τοπ-100 της παγκόσμιας κατάταξης, ο πρώτος που κέρδισε επαγγελματικό τίτλο, ο πρώτος που έφτασε στους «4» ενός τουρνουά Grand slam!

Μετά από μάχη 3 ωρών και 15 λεπτών ο Τσιτσιπάς επικράτησε με 3-1 σετ του Ισπανού Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ και πλέον περιμένει να μάθει ποιος θα είναι ο αντίπαλος του στον μεθαυριανό ημιτελικό.

Τσιτσιπάς: «Ζω ένα παραμύθι»

«Με ρώτησαν στην αρχή της χρονιάς σχετικά με τους στόχους μου το 2019 και είχα πει ότι θέλω να φτάσω στους ημιτελικούς ενός Grand Slam. Όταν έδινα αυτή την απάντηση , σκεφτόμουν ότι είμαι τρελός, αλλά μόλις συνέβη, είναι αληθινό».

Έχοντας περάσει λίγα δευτερόλεπτα από τον ιστορικό του θρίαμβο επί του Μπαουτίστα Αουγκούτ ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν μπορούσε να μιλήσει από τη χαρά του!

«Νιώθω σαν παραμύθι, ζω το όνειρο για το οποίο δούλεψα πολύ σκληρά. Είναι συναισθηματική στιγμή αλλά ξέρω ότι είναι προϊόν σκληρής δουλειάς και σήμερα κέρδισα χάρις στην καλή μου απόδοσή», παραδέχθηκε ο Στέφανος.

«Η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν να παραμείνω συγκεντρωμένος και να προετοιμαστώ για το ματς με τον μικρό πανικό που γινόταν στα social media. Χαίρομαι πολύ που έπαιξα καλά σήμερα γιατί απέδειξα ότι επηρεάστηκα ελάχιστα από την μεγάλη επιτυχία».

Η στιγμή που ακούστηκε από την κερκίδα το «Greek Freak»

«Σίγουρα! Αυτό που χρειαζόμαστε είναι τον Αντετοκούνμπο εδώ», για να παρουσιάσει στη συνέχεια στο κοινό τη μικρή του αδερφή Ελισάβετ, την οποία χαρακτήρισε ως την μασκότ του, αναφέρθηκε στον πατέρα του Απόστολο, στη μητέρα του Τζούλια και κάλεσε τους φιλάθλους να γίνουν συνδρομητές στο κανάλι του στο youtube κάνοντας το κοινό ένα ξεσπάσει σε γέλια.

«Η πλατφόρμα του youtube με χαλαρώνει, βρίσκω έμπνευση, επικοινωνώ με τους φιλάθλους», είπε χαρακτηριστικά κι αναφερόμενος στην πιθανή συνάντηση του με τον Ναδάλ στα ημιτελικά πρόσθεσε:

«Είναι σημαντικό που έχω αντιμετωπίσει τον Ράφα στο παρελθόν, θα είναι ενδιαφέρον παιχνίδι θα το παρακολουθήσω. Είναι μια δύσκολη μάχη. Ευχαριστώ τον κόσμο που με υποστηρίζει.»

https://twitter.com/AustralianOpen/status/1087579316030980098

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις