Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Τσιρώνης: Ορθό αυτό που είπε ο πρωθυπουργός για το προσδόκιμο ζωής των συνταξιούχων
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τσιρώνης: Ορθό αυτό που είπε ο πρωθυπουργός για το προσδόκιμο ζωής των συνταξιούχων

«Δεν ξέρω πόσο θα είναι ο κατώτατος μισθός δεν μπορώ να πω νούμερο καθώς ο κατώτατος μισθός δεν καθορίζεται από τον πρωθυπουργό.» αυτό σημείωσε ο πρώην υπουργός Γιάννης Τσιρώνης που μίλησε στην εκπομπή «Από νωρίς» στην τηλεόραση του EpsilonTV. Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός αγροτικής ανάπτυξης σημειώσει ότι ήταν ορθό αυτό που είπε ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ […]

«Δεν ξέρω πόσο θα είναι ο κατώτατος μισθός δεν μπορώ να πω νούμερο καθώς ο κατώτατος μισθός δεν καθορίζεται από τον πρωθυπουργό.» αυτό σημείωσε ο πρώην υπουργός Γιάννης Τσιρώνης που μίλησε στην εκπομπή «Από νωρίς» στην τηλεόραση του EpsilonTV.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός αγροτικής ανάπτυξης σημειώσει ότι ήταν ορθό αυτό που είπε ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ για το προσδόκιμο ζωής των συνταξιούχων όταν δημιουργούνται διαχρονικά το κόστος των συντάξεων.

Η απάντηση του πρωθυπουργού

«Αλλά το μέτρο αυτό, θα εξηγήσουμε στους εταίρους μας στην Κομισιόν, ότι είναι ένα μέτρο αντιαναπτυξιακό. Και είναι ένα μέτρο μη διαρθρωτικό. Είναι μέτρο μη διαρθρωτικό διότι αφορά στην προσωπική διαφορά. Και αφορά, δηλαδή, κάποια συγκεκριμένη μερίδα συνταξιούχων, οι οποίοι σήμερα είναι πάνω από 70 ετών οι περισσότεροι, άρα η όποια, ας το πούμε έτσι, περικοπή δαπανών δεν θα είναι μια μόνιμη περικοπή. Θα σβήσει με το πέρασμα του χρόνου. Να το πω με δυο λόγια, δεν θα έχει καμία επίπτωση στην δομή του ασφαλιστικού συστήματος, στις αναλογιστικές μελέτες, στη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος».

Δείτε ακόμη:

«Το νου σας αδέρφια, θα κάνει και με τον Χάρο συμφωνία» – «Φωτιά» στο Twitter μετά τη δήλωση Τσίπρα!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις