Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Τσελέντης: Οι πιθανότητες να γίνει σεισμός άνω των 6 Ρίχτερ αγγίζουν το 80%
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τσελέντης: Οι πιθανότητες να γίνει σεισμός άνω των 6 Ρίχτερ αγγίζουν το 80%

Για μεγάλο σεισμό προειδοποιεί ο Άκης Τσελέντης. Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου παίρνει θέση μετά το θόρυβο που προκάλεσε η έρευνα της ομάδας ΒΑΝ και ξεκαθαρίζει ότι λειτούργησε ως υπεύθυνος επιστήμονας. Παράλληλα, ζητά να κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες, καθώς, όπως λέει, οι πιθανότητες να γίνει σεισμός πάνω από 6 Ρίχτερ στη Δυτική Ελλάδα πλησιάζουν το […]

Τσελέντης: Οι πιθανότητες να γίνει σεισμός άνω των 6 Ρίχτερ αγγίζουν το 80%

Για μεγάλο σεισμό προειδοποιεί ο Άκης Τσελέντης.

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου παίρνει θέση μετά το θόρυβο που προκάλεσε η έρευνα της ομάδας ΒΑΝ και ξεκαθαρίζει ότι λειτούργησε ως υπεύθυνος επιστήμονας.

Παράλληλα, ζητά να κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες, καθώς, όπως λέει, οι πιθανότητες να γίνει σεισμός πάνω από 6 Ρίχτερ στη Δυτική Ελλάδα πλησιάζουν το 80%.

Μέσω του newsit.gr επιτίθεται στον πρόεδρο της επιτροπής και το διευθυντή του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας, Ευθύμιο Λέκκα, κατηγορώντας τους ότι προκάλεσαν πανικό και φόβο στους κατοίκους της περιοχής με τις κινήσεις τους, διαρρέοντας τη μελέτη πριν συγκαλέσουν την επιτροπή ως όφειλαν.

“Ως διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, εκλεγμένος με καθαρά επιστημονικά κριτήρια και από επιστημονικές επιτροπές, όχι με πολιτικές επιλογές, όπως ο κύριος Λέκκας και ο κύριος Μακρόπουλος, κινούμαι πάντα θεσμικά” τονίζει ο κ. Τσελέντης.

Και διευκρινίζει ότι “στη συγκεκριμένη περίπτωση, όταν είχα δυο σήματα ΒΑΝ, για Πάτρα και Πύργο και γνωρίζοντας ότι η περιοχή της δυτικής Ελλάδας είναι διεγερμένη μετά το σεισμό της Ζακύνθου, όφειλα να ενημερώσω εντελώς επιστημονικά, το τονίζω, επιστημονικά, τον κύριο Μακρόπουλο, ως πρόεδρο της επιτροπής, παρότι ήξερα ότι δεν μπορεί να διαβάσει την επιστημονική αυτή δουλειά του κυρίου Βαρώτσου και τον παρακαλούσα, μάλιστα, να κληθεί η Επιτροπή Σεισμικού Κινδύνου”.

Ελπίζω ο σεισμός που έχει βρει στη μελέτη της η ομάδα ΒΑΝ να ήταν αυτός της Πρέβεζας

“Οι προβλέψεις του ΒΑΝ είναι 6 συν πλην 0.5. Δηλαδή και το 5,5, αυτός που έγινε στην Πρέβεζα και το 6,5 είναι στα όρια της πρόβλεψης. Εγώ, προσωπικά, πιστεύω ότι θα είναι γύρω στα 6 . Προσωπικά. Εντάξει; Κάπου εκεί θα είναι. Εντάξει; Αν γίνει. Τονίζω και πάλι. Μακάρι να ήταν ο σεισμός ο οποίος έγινε στην Πρέβεζα. Θυμίζω ότι ο σεισμός του Πύργου το 2008 ήταν 5 Ρίχτερ και είχαμε θύματα τότε.

Μάλιστα, θέλω να πω ότι το 2008 ήταν υπουργός Εσωτερικών ο κύριος Προκόπης Παυλόπουλος, ο σημερινός πρόεδρος, ο οποίος κινήθηκε με πολλή μυστικότητα, ενημέρωσε, μυστικά τελείως, τμήματα του στρατού, ήταν πανέτοιμοι, με χημικές τουαλέτες, με σκηνές και με το που έγινε ο σεισμός, γιατί ο σεισμός έγινε, κινήθηκαν χωρίς να έχει μάθει τίποτα ο κόσμος, εκ των προτέρων. Επομένως, γίνεται ο σεισμός, συγκαλούν αυτοί την επιτροπή και όπως καταλαβαίνεις έγινε αυτό το οποίο έγινε”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις