Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τσαβούσογλου: Η κρίση του Αρείου Πάγου, αφήνει τους αυτουργούς δίχως τιμωρία
ΚΟΣΜΟΣ

Τσαβούσογλου: Η κρίση του Αρείου Πάγου, αφήνει τους αυτουργούς δίχως τιμωρία

Νέα «βέλη» κατά της Αθήνας από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα αφήνει αιχμές για τη μη έκδοση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, που κατηγορούνται ότι εμπλέκονται στο αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016 στη γειτονική χώρα. «Η κρίση του Αρείου Πάγου, αφήνει τους αυτουργούς δίχως τιμωρία και παραβιάζει τα δικαιώματα των θυμάτων τους» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός, σε συνέντευξή του στην Καθημερινή. «Με […]

Νέα «βέλη» κατά της Αθήνας από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα αφήνει αιχμές για τη μη έκδοση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, που κατηγορούνται ότι εμπλέκονται στο αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016 στη γειτονική χώρα.

«Η κρίση του Αρείου Πάγου, αφήνει τους αυτουργούς δίχως τιμωρία και παραβιάζει τα δικαιώματα των θυμάτων τους» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός, σε συνέντευξή του στην Καθημερινή.

«Με τη βοήθεια των Ελλήνων φίλων μας, θα συνεχίσουμε να αναζητούμε τρόπους ώστε να φέρουμε αυτούς τους ανθρώπους ενώπιον της Δικαιοσύνης στην Τουρκία» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Την ίδια ώρα, ο κ. Τσαβούσογλου αποστέλλει «μήνυμα» στην ελληνική κυβέρνηση και για την «υφαλοκρηπίδα», ισχυριζόμενος ότι η Τουρκία «ασκεί τα κυριαρχικά δικαιώματά της στην υφαλοκρηπίδα της».

«Καμία ξένη χώρα, εταιρεία ή σκάφος δεν μπορεί να διεξαγάγει καμία αυθαίρετη επιστημονική έρευνα ή έρευνα για υδρογονάνθρακες στην υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας και τις θαλάσσιες περιοχές που είναι υπερκείμενες αυτής. Πρόκειται για ξεκάθαρο γεγονός» υποστηρίζει ο Τούρκος υπουργός.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις