Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Τρως κι εσύ πάνω από το πληκτρολόγιο; Πώς θα το προστατέψεις!
TECH

Τρως κι εσύ πάνω από το πληκτρολόγιο; Πώς θα το προστατέψεις!

Η καθημερινή και πολύωρη χρήση των φορητών υπολογιστών εκθέτει το πληκτρολόγιο σε βρομιές. Εκτός αυτού, συνηθίζουμε να τρώμε από πάνω! Ο συστηματικός και σχολαστικός καθαρισμός του είναι παραπάνω από απαραίτητο να διενεργείται μία φορά τον μήνα, αν χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας καθημερινά. Πώς να καθαρίσετε το πληκτρολόγιο Προτού ξεκινήσετε τον καθαρισμό του πληκτρολογίου σας, βεβαιωθείτε […]

Η καθημερινή και πολύωρη χρήση των φορητών υπολογιστών εκθέτει το πληκτρολόγιο σε βρομιές. Εκτός αυτού, συνηθίζουμε να τρώμε από πάνω!

Ο συστηματικός και σχολαστικός καθαρισμός του είναι παραπάνω από απαραίτητο να διενεργείται μία φορά τον μήνα, αν χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας καθημερινά.

Πώς να καθαρίσετε το πληκτρολόγιο

Προτού ξεκινήσετε τον καθαρισμό του πληκτρολογίου σας, βεβαιωθείτε ότι δεν είναι σε λειτουργία και ότι έχετε αποσυνδέσει το laptop από την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Αναποδογυρίστε τον φορητό υπολογιστή σας και τινάξτε τον με απαλές κινήσεις ώστε να απομακρυνθούν σκόνες, ρύποι και ακαθαρσίες που πιθανώς έχουν μαζευτεί στα ενδιάμεσα σημεία των πλήκτρων.

Σιγουρευτείτε ότι όλα τα «σκουπιδάκια» έχουν απομακρυνθεί χρησιμοποιώντας την ηλεκτρική σας σκούπα.

Εστιάστε στις εσοχές των πλήκτρων διότι σε εκείνα τα σημεία «τρυπώνουν» συνήθως ψίχουλα από τρόφιμα, στάχτες από τσιγάρο και άλλες βρομιές εξαιτίας της πολύωρης χρήσης του υπολογιστή.

Πάρτε ύστερα ένα βαμβακερό πανί απαλής υφής και ένα καθαριστικό για πληκτρολόγια το οποίο μπορείτε να προμηθευτείτε από καταστήματα που πουλούν αναλώσιμα για υπολογιστές.

Κρατήστε το καθαριστικό πληκτρολογίου στο χέρι σας και ψεκάστε το βαμβακερό πανί -όχι απευθείας το πληκτρολόγιο!

Καθαρίστε με το ύφασμα ένα προς ένα τα πλήκτρα, τα πλαϊνά τους σημεία και τα κενά που υπάρχουν ανάμεσά τους.

Τις μικρές επιφάνειες που δεν μπορείτε να προσεγγίσετε με το πανί, μπορείτε να τις καθαρίσετε με μπατονέτες.

Σε ένα άλλο βαμβακερό πανί, ρίξτε λίγη ποσότητα οινοπνεύματος και περάστε όλη την επιφάνεια των πλήκτρων.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις