Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Τραγωδία στα Σφακιά: Τι δείχνει η νεκροψία
ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στα Σφακιά: Τι δείχνει η νεκροψία

Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε χθες τον 35χρονο Μανώλη, το ένα από τα τρία θύματα της τραγωδίας στα Σφακιά. Σήμερα θα γίνει η κηδεία των δύο οδοντιάτρων αδελφών. Σύμφωνα με την νεκροψία-νεκροτομή που διενήργησε ο ιατροδικαστής Σταμάτης Μπελιβάνης, η αιτία θανάτου για τα δύο άτυχα αδέρφια Στέλιο και του Κωνσταντίνο ήταν οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις από τη σφοδρή πρόσκρουση […]

Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε χθες τον 35χρονο Μανώλη, το ένα από τα τρία θύματα της τραγωδίας στα Σφακιά.

Σήμερα θα γίνει η κηδεία των δύο οδοντιάτρων αδελφών.

Σύμφωνα με την νεκροψία-νεκροτομή που διενήργησε ο ιατροδικαστής Σταμάτης Μπελιβάνης, η αιτία θανάτου για τα δύο άτυχα αδέρφια Στέλιο και του Κωνσταντίνο ήταν οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις από τη σφοδρή πρόσκρουση του σκάφους στα βράχια.

Για τον 35χρονο Μανώλη η αιτία θανάτου ήταν «ολιγενική καταπληξία, δηλαδή απώλεια αίματος λόγω κακώσεων στα σπλάχνα και στην κοιλία έπειτα από βίαια πρόσκρουση του σώματος επί ανένδοτης, τραχείας επιφάνειας».

Τραγωδία στην Κρήτη: Ταχύπλοο καρφώθηκε στα βράχια

Πώς έγινε το ναυτικό δυστύχημα

Οι τέσσερις φίλοι είχαν πάει με ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος στην Αγία Ρουμέλη και το βράδυ, μετά από μια στάση στην παραλία Μάρμαρα, κατά την επιστροφή τους στο Λουτρό, περίπου στην 1:30 πμ το σκάφος με μεγάλη ταχύτητα προσέκρουσε σε βράχια στην περιοχή του Φοίνικα, από άγνωστη αιτία.

Κάτοικοι της περιοχής που άκουσαν τον τρομερό θόρυβο από την πρόσκρουση του σκάφους ενημέρωσαν τις Aρχές και στο σημείο μετέβησαν από τη Χώρα Σφακίων άντρες του Λιμενικού και στην συνέχεια και πυροσβέστες από το κλιμάκιο Ανώπολης.

Σφακιά: Τα θύματα της τραγωδίας με το ταχύπλοο

Μόλις έφτασαν οι διασώστες διαπίστωσαν ότι ένας από τους επιβαίνοντες ήταν σοβαρά τραυματισμένος και άμεσα οι προσπάθειες επικεντρώθηκαν στο να τον ανασύρουν. Στη συνέχεια διεκομίσθη στο ιατρείο της Χώρας Σφακίων και από εκεί στο Νοσοκομείο Χανίων με κατάγματα.

Από τα συντρίμμια ανασύρθηκαν νεκρά τα δύο αδέρφια και άλλος ένας φίλος τους.

Ο 31χρονος Χανιώτης που κατάφερε να βγει ζωντανός από αυτή την περιπέτεια φέρει σοβαρά κατάγματα σε όλο του το σώμα ενώ η κατάθεση του αναμένεται να ρίξει φως στα αίτια της τραγωδίας.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις