Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Τραγική ιστορία με θύμα ένα βρέφος μόλις 38 ημερών
ΕΛΛΑΔΑ

Τραγική ιστορία με θύμα ένα βρέφος μόλις 38 ημερών

Τραγική κατάληξη είχε το βρέφος, ηλικίας μόλις 38 ημερών. Το περιστατικό έγινε στη Λέρο και η υπόθεση θα αναβιώσει στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου την 7η Μαϊου 2018. Κατηγορούμενη είναι η μητέρα για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Να σημειωθεί πως έχει αφεθεί ελεύθερη με τους περιοριστικούς όρους της υποχρεωτικής διαμονής στην οικία της μητέρας της, της εμφάνισής της […]

Τραγική κατάληξη είχε το βρέφος, ηλικίας μόλις 38 ημερών.

Το περιστατικό έγινε στη Λέρο και η υπόθεση θα αναβιώσει στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου την 7η Μαϊου 2018.

Κατηγορούμενη είναι η μητέρα για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Να σημειωθεί πως έχει αφεθεί ελεύθερη με τους περιοριστικούς όρους της υποχρεωτικής διαμονής στην οικία της μητέρας της, της εμφάνισής της μια φορά στο πρώτο 5νθήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας της και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Διαβάστε ακόμα

Mακάβριο: Νεκρό νεογέννητο βρέφος σε ακάλυπτο!

Το χρονικό 

Το 2013, το Αστυνομικό Τμήμα Λέρου ενημερώθηκε από τον διευθυντή της Παιδιατρικής Κλινικής του Κρατικού Θεραπευτηρίου Λέρου ότι η μητέρα πήγε στο νοσοκομείο και μετέφερε το ανήλικο βρέφος της,.

Σύμφωνα με τη dimokratiki. gr, έφερε ενδείξεις ασιτίας, έλλειψης καθαριότητας και προφανή απώλεια βάρους σε σχέση με τη γέννησή του.

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του κρίθηκε σκόπιμη η μεταφορά του σε Νοσοκομείο της Κρήτης για την παροχή πρώτων βοηθειών. Το μωρό ήταν κυανωτικό, μωβ. Ήταν παγωμένο, με κλειστά τα ματάκια του και αργές αναπνευστικές κινήσεις.

Προέκυψε ότι το παιδί ήταν εγκαταλελειμμένο από πολλές ημέρες. Διαπιστώθηκε υποσιτισμός και παραμελημένη υγιεινή. Έτσι, δόθηκε εντολή για σύνταξη κατεπείγουσας κοινωνικής έρευνας εκ μέρους της κοινωνικής υπηρεσίας.

Σύμφωνα με την κοινωνική έκθεση, η περιτοναϊκή περιοχή, τα γεννητικά όργανα, ο πρωκτός, η μασχαλιαία περιοχή και οι πτυχές των μηρών και των βουβώνων έφεραν σύγκαμα μεγάλου βαθμού και πληγές με έντονη δυσοσμία που προερχόταν από την έκκριση πύου αλλά και την έκκριση σμήγματος στη μασχαλιαία περιοχή μαζί με βρωμιά, όπως χνούδια και ούρα, γεγονός που υποδήλωνε ότι ήταν άπλυτο.

Διαβάστε ακόμα

Η ενέδρα θανάτου στον φοιτητή – Σοκάρει το βίντεο

Οι μαρτυρίες για τη μητέρα του αδικοχαμένου βρέφους

Γίνεται λόγος για μία νέα και όμορφη κοπέλα η οποία γνώρισε το σύντροφό της και πατέρα του παιδιού της το 2012, όταν και έμεινε έγκυος.

Σημειώνεται ότι η κατηγορούμενη πληροφόρησε ψευδώς και τον άνθρωπο με τον οποίο συζούσε, λέγοντάς του ότι το παιδί ήταν δικό του, ενώ στην πραγματικότητα ήταν από άλλο πατέρα, καρπός προηγούμενης σχέσης, με άλλο άνδρα.

Από την κατάθεση μάρτυρα προέκυψε ότι οι γονείς ασχολούνταν με το «facebook» ενώ ο υποτιθέμενος πατέρας κάπνιζε μέσα στο σαλόνι.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις