Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Το τρικ που σου έχει ξεφύγει: Πώς θα μαγειρέψεις “παγωμένη” μπριζόλα
PLUS

Το τρικ που σου έχει ξεφύγει: Πώς θα μαγειρέψεις “παγωμένη” μπριζόλα

Σύμφωνα με τον Senior Editor του Cook Illustrated, Dan Souza, αλλά και την ερευνητική ομάδα Test Kitchen, το να μαγειρεύετε τις μπριζόλες σας αφού πρώτα έχουν ξεπαγώσει είναι λάθος. Παρόλο που οι ξεπαγωμένες μπριζόλες τρώγονται μια χαρά, αν δοκιμάσετε να μαγειρέψετε τις μπριζόλες σας χωρίς να τις ξεπαγώσετε προηγουμένως, θα καταλάβετε τεράστια διαφορά στη γεύση […]

Σύμφωνα με τον Senior Editor του Cook Illustrated, Dan Souza, αλλά και την ερευνητική ομάδα Test Kitchen, το να μαγειρεύετε τις μπριζόλες σας αφού πρώτα έχουν ξεπαγώσει είναι λάθος.

Παρόλο που οι ξεπαγωμένες μπριζόλες τρώγονται μια χαρά, αν δοκιμάσετε να μαγειρέψετε τις μπριζόλες σας χωρίς να τις ξεπαγώσετε προηγουμένως, θα καταλάβετε τεράστια διαφορά στη γεύση αλλά και στην εμφάνιση.

Πώς θα μαγειρέψετε μια παγωμένη μπριζόλα

1. Ξεκινήστε βγάζοντας την μπριζόλα από την κατάψυξη και βάζοντας ελαιόλαδο στο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία.

2. Μόλις το λάδι ζεσταθεί βάλτε την μπριζόλα κατευθείαν μέσα σε αυτό προσθέτοντας τα απαραίτητα μπαχαρικά που θέλετε. Μετά από 90 δευτερόλεπτα γυρίστε την μπριζόλα από την άλλη πλευρά.

3. Μόλις περάσουν ακόμα 90 δευτερόλεπτα, βγάλτε την μπριζόλα και τοποθετήστε την σε ένα ταψάκι στον φούρνο όπου θα την ψήσετε πλέον στους 200 βαθμούς για 18-20 λεπτά (ανάλογα με το πόσο καλά ψημένη τη θέλετε).

Αποτέλεσμα εικόνας για meat

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις