Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Το μυστικό της Stewart για το ποπ κορν που ονειρευόμαστε όλοι
PLUS

Το μυστικό της Stewart για το ποπ κορν που ονειρευόμαστε όλοι

  Η Μartha Stewart ποτέ δεν απογοητεύει. Μας έχει μια πανεύκολη συνταγή για τα πιο τέλεια, τραγανά ποπκόρν. 1/4 ελαιόλαδο ή ό,τι άλλο λάδι θέλετε 1/2 φλ. καλαμπόκι 2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο 1 1/2 κ.γ. καστανή ζάχαρη 3/4 κ.γ. αλάτι 1/8 κ.γ. πιπέρι καγιέν Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα στο μάτι και ανάψτε το. Ρίξτε το […]

 

Η Μartha Stewart ποτέ δεν απογοητεύει. Μας έχει μια πανεύκολη συνταγή για τα πιο τέλεια, τραγανά ποπκόρν.

1/4 ελαιόλαδο ή ό,τι άλλο λάδι θέλετε

1/2 φλ. καλαμπόκι

2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο

1 1/2 κ.γ. καστανή ζάχαρη

3/4 κ.γ. αλάτι

1/8 κ.γ. πιπέρι καγιέν

Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα στο μάτι και ανάψτε το. Ρίξτε το λάδι και αφήστε το να κάψει πολύ καλά. Προσθέστε 2-3 σπυριά καλαμποκιού (όχι παραπάνω), σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε τα να γίνουν.

Μόλις είναι έτοιμα, ρίξτε και τα υπόλοιπα καλαμπόκια. Μόλις τα ρίξετε, σβήστε το μάτι για 30 δευτερόλεπτα. Μόλις περάσουν ανάψτε και πάλι το μάτι σας. Συνολικά τα ποπκόρν σας θέλουν 1-2 λεπτά για να γίνουν. Μέχρι να γίνουν, ανακινείτε την κατσαρόλα πού και πού για να μην κολλήσουν τα ποπκόρν σας στον πάτο της κατσαρόλας.

Μόλις σταματήσουν να χορεύουν τα ποπκόρν στην κατσαρόλα, αδειάστε τα σε ένα μπολ.

Αναμείξτε σε ένα μπολ τη ζάχαρη με το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε καλά. Πασπαλίστε με το μείγμα τα ποπκόρν σας. Ανακατέψτε καλά. Ρίξτε από πάνω και το βούτυρο και τα ποπκόρν σας είναι έτοιμα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις