Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Το παρεάκι του Τσίπρα: Από τα ταβερνάκια, στα υπουργικά σαλόνια
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το παρεάκι του Τσίπρα: Από τα ταβερνάκια, στα υπουργικά σαλόνια

Σχεδόν όλοι οι φίλοι του Αλέξη Τσίπρα, μπήκαν στα “σαλόνια”… Φίλοι. Ιερό πράγμα. Είναι συνοδοιπόροι, σε στηρίζουν στα δύσκολα και βαδίζουν δίπλα σου, ή και… λίγα βήματα πιο πίσω. Η φωτογραφία από την παρέα του Αλέξη Τσίπρα, το 2002, από την οποία σχεδόν όλοι κατέληξαν υπουργοί και κυβερνητικά στελέχη, έγινε viral. Στη φωτογραφία, από ένα φοιτητικό […]

Ελευθερία Χατζηγεωργίου,

Σχεδόν όλοι οι φίλοι του Αλέξη Τσίπρα, μπήκαν στα “σαλόνια”…

Φίλοι. Ιερό πράγμα. Είναι συνοδοιπόροι, σε στηρίζουν στα δύσκολα και βαδίζουν δίπλα σου, ή και… λίγα βήματα πιο πίσω.

Η φωτογραφία από την παρέα του Αλέξη Τσίπρα, το 2002, από την οποία σχεδόν όλοι κατέληξαν υπουργοί και κυβερνητικά στελέχη, έγινε viral.

Στη φωτογραφία, από ένα φοιτητικό τραπέζι σε ταβέρνα, στις αρχές της δεκαετίας του 2000, εμφανίζονται όλοι οι κολλητοί του Αλέξη Τσίπρα, όπως οι Νίκος Καρανίκας, Νάσος Ηλιόπουλος, Ελευθερία Χατζηγεωργίου, Δημήτρης Τζανακόπουλος και Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Στην ίδια φωτογραφία εμφανίζεται και η Αγγελική Κουγιουμτζόγλου, η μόνη “αδικημένη”που δεν είχε την πολιτική καριέρα που διένυσαν οι υπόλοιποι της παρέας.

Βέβαια δεν την άφησε έτσι ο πρωθυπουργός. Παραμένει όμως στην Αριστερά και ήταν υποψήφια βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη.

Δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα βρίσκεται μια κοπέλα που όλοι νόμισαν ότι ήταν η Περιστέρα Μπαζιάνα.

Η κοπέλα που χαμογελά δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα δεν είναι η Περιστέρα Μπαζιάνα, η σύντροφος του πρωθυπουργού.

Είναι η Γιούλα Ντούσικου, τότε μέλος της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ που στη συνέχεια έγινε φλαουτίστα.

Δεν παρέλειψαν, όμως, οι φίλοι της να τη διορίσουν στη Βουλή, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Γιούλα Ντούσικου σε παλαιότερη κομματική εκδήλωση / Φωτογραφία: Facebook

Τότε θα μπορούσε να δουλεύει μπάρμαν, σήμερα είναι στον στρατηγικό σχεδιασμό του Μεγάρου Μαξίμου. Δίπλα του είναι ο Νάσος Ηλιόπουλος, μέχρι πρότινος υφυπουργός Εργασίας και υποψήφιος για το δήμο της Αθήνας. Στη συνέχεια είναι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Και η νυν υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, η Ελευθερία Χατζηγεωργίου, η οποία προηγουμένως ήταν διευθύντρια στο γραφείο του Δημήτρη Τζανακόπουλου.

Νίκος Καρανίκας, Αλέξης Τσίπρας, Ελευθερία Χατζηγεωργίου σε προεκλογική περιοδεία Κοινοί Αγώνες: Το «Παρατηρητήριο» ανακάλυψε την παραπάνω φωτό με τους Χατζηγεωργίου-Καρανίκα σε στιγμή μπάρμπεκιου Εδώ η νυν υφυπ. Μακεδονίας-Θράκης κρατάει την ομπρέλα του Αλέξη Τσίπρα

Η τότε τελείως άγνωστη στο ευρύ κοινό Ελευθερία Χατζηγεωρίου, συνόδευε τον Αλέξη Τσίπρα στο Μάτι:

Ο Τέρενς Κουίκ με την Ελευθερία Χατζηγεωργίου

Ο Τέρενς Κουίκ με την Ελευθερία Χατζηγεωργίου στα… σαλόνια

Η κ. Χατζηγεωργίου δέχεται μια τρυφερή αγκαλιά μετά την ορκωμοσία
Η Αγγελική Κουγιουμτζόγλου με τον Αλέξη Τσίπρα

Η Αγγελική Κουγιουμτζόγλου με τον Αλέξη Τσίπρα

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, που διετέλεσε υπουργός και κυβερνητικός εκπρόσωπος αλλά έφυγε νωρίς.

Τσακαλώτος – Στουρνάρας

Και βεβαίως δεν ξεχνά κανείς τη φωτογραφία των δύο φοιτητών τότε, του Ευκλείδη Τσακαλώτου και του Γιάννη Στουρνάρα οι οποίοι γνωρίζονται χρόνια και φυσικά έχουν γίνει υπουργοί Οικονομικών.

Κατρούγκαλος – Χατζηδάκης

Μια άλλη εκπληκτική φωτογραφία δείχνει τον Γιώργο Κατρούγκαλο, νυν υπουργό Εξωτερικών, να κρατά το μικρόφωνο σε κάποια εκδήλωση της Νομικής, ενώ λίγο πιο δεξιά, διακρίνεται με ριγέ πουλόβερ και πλούσια κόμη ο Κωστής Χατζηδάκης. Αντίπαλοι και τότε και τώρα.

Δύο σύντροφοι από τα παλιά που διακρίνονται σε μια αγωνιστική κινητοποίηση είναι και ο Νίκος Βούτσης, νυν πρόεδρος της Βουλής με τον Πάνο Σκουρλέτη.

Στη φωτογραφία που ακολουθεί μπορεί να διακρίνει κανείς τον Νίκο Φίλη, που έγινε υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, τον Ηλία Μόσιαλο, που πέρασε από την κυβέρνηση Παπανδρέου και τον Πάνο Λάμπρου, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις