Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Το παραδοσιακό υλικό που “θρέφει” τα ξύλινα έπιπλα – Φρεσκάδα και γυαλάδα με μία κίνηση
PLUS

Το παραδοσιακό υλικό που “θρέφει” τα ξύλινα έπιπλα – Φρεσκάδα και γυαλάδα με μία κίνηση

Η σωστή φροντίδα και ο καθαρισμός είναι σημαντικά μέρη της διατήρησης των αγαπημένων μας επίπλων και μόνο έτσι θα μπορέσουμε να χαρούμε την ομορφιά τους αλλά και τη χρήση τους Εάν έχετε επενδύσει σε ακριβά έπιπλα θα πρέπει να κάνετε κάποια πράγματα για να κρατήσετε αυτά τα πολύτιμα κομμάτια σε καλή κατάσταση. Πώς να καθαρίσετε […]

ξύλινα έπιπλα

Η σωστή φροντίδα και ο καθαρισμός είναι σημαντικά μέρη της διατήρησης των αγαπημένων μας επίπλων και μόνο έτσι θα μπορέσουμε να χαρούμε την ομορφιά τους αλλά και τη χρήση τους

Εάν έχετε επενδύσει σε ακριβά έπιπλα θα πρέπει να κάνετε κάποια πράγματα για να κρατήσετε αυτά τα πολύτιμα κομμάτια σε καλή κατάσταση.

Πώς να καθαρίσετε και να γυαλίσετε τα ξύλινα έπιπλα:

Το παραδοσιακό μελισσοκέρι είναι ιδανικό για να θρέψετε τα ξύλινα έπιπλα.

Απλώστε μια μικρή ποσότητα και τρίψτε το ξύλο με ένα μαλακό πανί, ακολουθώντας τα νερά του.

Ρίχνετε σε ένα βάζο με καπάκι, 3 μέρη ελαιόλαδο και 1 μέρος λευκό ξύδι, ή το χυμό ενός λεμονιού σφραγίζετε σφιχτά και ανακινήστε για να αναμίξετε πριν από κάθε χρήση.

brown wooden chest box

Απλώστε μικρή ποσότητα σε έπιπλα και τρίψτε χρησιμοποιώντας ένα πανί ή πανί μικροϊνών ακολουθώντας τα νερά του.

Προαιρετικά προσθέστε και 10-15 σταγόνες αιθέριο έλαιο για μια υπέροχη μυρωδιά. Το ελαιόλαδο βοηθά στη θρέψη και στο γυάλισμα των επίπλων και το ξύδι ή λεμόνι βοηθά στη καθαριότητα και απολύμανση.

Αν τα έπιπλα είναι πάρα πολύ λερωμένα πρώτα θα πρέπει να τα ξεσκονίσετε καλά και να τα πλύνετε με λίγο πράσινο σαπούνι διαλυμένο σε χλιαρό νερό.

Μουσκεύετε μέσα ένα βαμβακερό πανί, το στύβετε πολύ πολύ καλά τρίβετε απαλά με επιμονή τους επίμονους λεκέδες. Σκουπίστε με στεγνό πανί να μη μείνει νερό ή υγρασία πάνω στο έπιπλο. Μετά προχωρήστε στη διαδικασία γυαλίσματος, απολύμανση.

Πάγκοι κουζίνας

Xρησιμοποιήστε αυτό το φυσικό γενικό καθαριστικό:

• 1/2 κουταλάκι μαγειρική σόδα
• 2 κουταλάκια βόρακα
• 1/2 κουταλάκι υγρό σαπούνι
• 2 φλιτζάνια καυτό νερό

Aνακατεύετε τα υλικά σε ψεκαστήρι. Pίχνετε καυτό νερό, κλείνετε το καπάκι και ανακινείτε πολύ καλά. Mπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να καθαρίσετε τον πάγκο της κουζίνας. Για σκληρούς λεκέδες, αφήστε το να ενεργήσει για λίγα λεπτά, πριν σκουπίσετε.

brown wooden dresser with mirror
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις