Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Το μυστικό για Γκόρντον Μπλου που λιώνει στο στόμα
PLUS

Το μυστικό για Γκόρντον Μπλου που λιώνει στο στόμα

Μάθε τα μυστικά και φτιάξε μόνη σου γευστικότατο γκόρντον μπλου που λιώνει στο στόμα. Μπορείς να το παρασκευάσεις με κοτόπουλο ή και με μοσχάρι. Άλλες συνταγές προϋποθέτουν πανάρισμα κι άλλες όχι ενώ εξαιρετικό γευστικό αποτέλεσμα μπορείς να πετύχεις είτε στο τηγάνι είτε στο φούρνο. Η λογική του Γκόρντον Μπλου είναι: Φετούλες ζαμπόν ή προσούτο και […]

Μάθε τα μυστικά και φτιάξε μόνη σου γευστικότατο γκόρντον μπλου που λιώνει στο στόμα.

Μπορείς να το παρασκευάσεις με κοτόπουλο ή και με μοσχάρι.

Άλλες συνταγές προϋποθέτουν πανάρισμα κι άλλες όχι ενώ εξαιρετικό γευστικό αποτέλεσμα μπορείς να πετύχεις είτε στο τηγάνι είτε στο φούρνο.

Η λογική του Γκόρντον Μπλου είναι: Φετούλες ζαμπόν ή προσούτο και τυράκι κίτρινο κλείνονται μέσα σε δύο λεπτές φετούλες κρέατος, δίνοντας ένα γευστικότατο «τοστ» για κρεατοφάγους.

Το φιλετάρισμα έχει σημασία

Το μυστικό για ζουμερό αποτέλεσμα είναι το λεπτό φιλέτο, ώστε να ψηθεί εύκολα. Αν έχεις επιλέξει κοτόπουλο, προτίμησε να πάρεις λεπτό έτοιμο φιλέτο για να μην ταλαιπωρείσαι. Αν, πάλι προτιμάς το μοσχάρι πάρε λεπτά μοσχαρίσια μπριζολάκια σνίτσελ.

Αγόρασε τα φιλετάκια σου όσο πιο λεπτά γίνεται.

Αν δεν έχεις λεπτά φιλέτα μπορείς να δημιουργήσεις «τσεπάκια». Κάνε μια σχισμή στο κρέας έτσι ώστε να δημιουργήσεις μια μεγαλούτσικη θήκη για το τυράκι και τα αλλαντικά σου.

Η ώρα της προετοιμασίας: Μικρές συμβουλές

Κόψε το τυράκι σου σε μπαστουνάκια στο μέγεθος των δακτύλων και τύλιξέ τα με το αλλαντικό που θα χρησιμοποιήσεις. Μην προτιμήσεις τριμμένο τυρί ή φέτες τυριού τοστ. Θα λιώσει ευκολότερα και το πιθανότερο είναι να «χυθεί» έξω από το κρέας.

Αφού τυλίξεις τα ρολάκια σου, με διάφανη μεμβράνη αρκετά σφιχτά, άσε τα για μια ωρίτσα μέσα στο ψυγείο ώστε να σταθεροποιηθούν. Στη συνέχεια, αφαίρεσε τη μεμβράνη και στερέωσέ τα με μικρές οδοντογλυφίδες.

Στο τηγάνι ή στο φούρνο;

Αν θέλεις πιο τραγανό αποτέλεσμα, αν κι όχι τόσο υγιεινό, το τηγάνι είναι ιδανικότερο. Αντίθετα μπορείς να επιλέξεις το ψήσιμο. Σε κάθε περίπτωση, ακολούθησε πιστά της οδηγίες της συνταγής. Συνήθως στο τηγάνι, τα παναρισμένα φιλετάκια θέλουν περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν. Στο φούρνο, τα φιλετάκια σου θα πρέπει να ψηθούν σε μεγάλη θερμοκρασία για τουλάχιστον 20 λεπτά με μισή ωρίτσα.

Προσοχή: Οι χρόνοι ψησίματος αλλάζουν ανάλογα με τη συνταγή αλλά και την ισχύ του φούρνου σου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις