Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Το Μαυροβούνιο τα «βάζει» με τον Τραμπ – Τι απαντά
ΚΟΣΜΟΣ

Το Μαυροβούνιο τα «βάζει» με τον Τραμπ – Τι απαντά

Το Μαυροβούνιο απαντά στον Ντόναλντ Τραμπ, ύστερα από τις δηλώσεις του Προέδρου των ΗΠΑ. Μετά από πολύωρη σιωπή, η Ποντγκόριτσα απάντησε στην περιγραφή που της επιφύλαξε ο Τραμπ, ότι το Μαυροβούνιο είναι μια φιλοπόλεμη χώρα για το οποίο «δεν βλέπει το λόγο γιατί να στείλει τα παιδιά του να σκοτωθούν», μολονότι είναι σύμμαχος των ΗΠΑ στο […]

Το Μαυροβούνιο απαντά στον Ντόναλντ Τραμπ, ύστερα από τις δηλώσεις του Προέδρου των ΗΠΑ.

Μετά από πολύωρη σιωπή, η Ποντγκόριτσα απάντησε στην περιγραφή που της επιφύλαξε ο Τραμπ, ότι το Μαυροβούνιο είναι μια φιλοπόλεμη χώρα για το οποίο «δεν βλέπει το λόγο γιατί να στείλει τα παιδιά του να σκοτωθούν», μολονότι είναι σύμμαχος των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ.

Τέλος τα «παιχνίδια» Τραμπ – Πούτιν: Συνέλαβαν Ρωσίδα κατάσκοπο

Το Μαυροβούνιο, ο στρατός του οποίου αποτελείται από λιγότερους από 2.000 άνδρες, συμβάλλει «στην ειρήνη και τη σταθερότητα, όχι μόνο στην ευρωπαϊκή ήπειρο αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο», ιδίως «στο πλευρό των Αμερικανών στρατιωτών στο Αφγανιστάν».

Αυτό τονίζει η κυβέρνηση στην ανακοίνωση που εξέδωσε στα αγγλικά, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Είναι επίσης «υπερήφανο για την ιστορία και την παράδοσή του και τη φιλειρηνική πολιτική του που το έφερε σε θέση να είναι ένα κράτος παράγοντας σταθερότητας για την περιοχή και το μοναδικό κράτος που δεν έγινε θέατρο συγκρούσεων κατά τη διάρκεια της διάλυσης της πρώην Γιουγκοσλαβίας».

Στην Ευρώπη η κόρη του Τραμπ: «Λιώμα», την κρατούσαν να μην καταρρεύσει (pics)

«Οικοδομούμε φιλικές σχέσεις και δεν χάσαμε ούτε μία ενώ ταυτόχρονα είμαστε ικανοί να προστατεύσουμε και να υπερασπιστούμε τα εθνικά συμφέροντά μας. Στον σημερινό κόσμο δεν έχει σημασία πόσο μεγάλος ή μικρός είσαι αλλά κατά πόσο εκτιμάς τις αξίες της ελευθερίας, της αλληλεγγύης και της δημοκρατίας».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις