Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Το μαγικό επίθεμα που σας αδυνατίζει σε ένα μήνα
ΥΓΕΙΑ

Το μαγικό επίθεμα που σας αδυνατίζει σε ένα μήνα

Παρά το γεγονός πως οι Κινέζοι δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα παχυσαρκίας, ίσως βρήκαν τη λύση στο ζήτημα που ταλανίζει τον δυτικό κόσμο και δεν είναι άλλο από το αδυνάτισμα. Οι ερευνητές του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Nanyang στην Σιγκαπούρη, δημιούργησαν ένα επίθεμα το οποίο περιέχει εκατοντάδες μικροσκοπικές βελόνες. Οι βελόνες αυτές έχουν την ιδιότητα να διοχετεύουν στο σώμα […]

Παρά το γεγονός πως οι Κινέζοι δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα παχυσαρκίας, ίσως βρήκαν τη λύση στο ζήτημα που ταλανίζει τον δυτικό κόσμο και δεν είναι άλλο από το αδυνάτισμα.

Οι ερευνητές του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Nanyang στην Σιγκαπούρη, δημιούργησαν ένα επίθεμα το οποίο περιέχει εκατοντάδες μικροσκοπικές βελόνες.

Οι βελόνες αυτές έχουν την ιδιότητα να διοχετεύουν στο σώμα δραστικές ουσίες που συντελούν στην απώλεια βάρους. Οι ουσίες μάλιστα αυτές διασπούν το λευκό λίπος και το μετατρέπουν σε καφέ λίπος.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης, το επίθεμα, εμποδίζει την αύξηση του βάρους και μειώνει τη λιπώδη μάζα κατά 30% (!!!!) σε διάστημα μόλις τεσσάρων εβδομάδων.

Ενώ τα φάρμακα αποτελούν εδραιωμένες μορφές θεραπείας για την παχυσαρκία, ο νέος τρόπος χορήγησής τους αποτελεί μια αποτελεσματική εναλλακτική λύση, όπως τουλάχιστον δείχνουν τα πειράματα που έγιναν σε ποντίκια.

Οι καθηγητές Τσέν Πενγκ και Ξου Τσεντζιέ δήλωσαν ότι αυτή η προσέγγιση θα μπορούσε να βοηθήσει αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας.

«Με τις μικρο-βελόνες στο δέρμα των ποντικών, τα λευκά λίπη άρχισαν να γίνονται καφέ σε πέντε ημέρες, γεγονός που βοήθησε στην αύξηση της ενεργειακής δαπάνης στα τρωκτικά, οδηγώντας τα σε μείωση του σωματικού λίπους. Η ποσότητα των φαρμάκων που χρησιμοποιήσαμε στο επίθεμα είναι πολύ μικρότερη από εκείνη που χρησιμοποιείται στο φάρμακο από το στόμα ή σε μια ενέσιμη δόση. Αυτό μειώνει το κόστος, ενώ ο σχεδιασμός βραδείας απελευθέρωσης ελαχιστοποιεί τις παρενέργειες».

Τα ποντίκια είχαν επίσης πολύ χαμηλότερα επίπεδα χοληστερόλης και λιπαρών οξέων σε σύγκριση με τα ποντίκια που δεν είχαν υποστεί αγωγή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις