Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Το μαγείρεμα μαζί με τον σύντροφο μας φέρνει συχνότερη ερωτική επαφή
PLUS

Το μαγείρεμα μαζί με τον σύντροφο μας φέρνει συχνότερη ερωτική επαφή

Έρευνα με επικεφαλής την ψυχολόγο από το Αμβούργου, Λίζα Φίσμπαχ κατέληξε στο συμπέρασμα πως ο έρωτας δεν περνάει μόνο από το στομάχι, αλλά και από τη διαδικασία παραγωγής του φαγητού. Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Bild», έρευνα του ιστότοπου αναζήτησης συντρόφου «ΕlitePartner» για το 2018 έδειξε πως, το 68%των ζευγαριών τα οποία έκαναν πολλές φορές […]

Έρευνα με επικεφαλής την ψυχολόγο από το Αμβούργου, Λίζα Φίσμπαχ κατέληξε στο συμπέρασμα πως ο έρωτας δεν περνάει μόνο από το στομάχι, αλλά και από τη διαδικασία παραγωγής του φαγητού.

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Bild», έρευνα του ιστότοπου αναζήτησης συντρόφου «ΕlitePartner» για το 2018 έδειξε πως, το 68%των ζευγαριών τα οποία έκαναν πολλές φορές σεξ την εβδομάδα, μαγείρευαν μαζί.

Η κουζίνα φέρνει τα ζευγάρια πιο κοντά, όπως προκύπτει από το αποτελέσματα της έρευνας. Το 46% των ζευγαριών που δήλωσαν ότι έκαναν σεξ μία φορά το μήνα, παραδέχτηκαν πως σπανίως μαγείρευαν μαζί.

«’Οταν ένα ζευγάρι μαγειρεύει μαζί, ενισχύει την δημιουργικότητά του σε πολλαπλά επίπεδα:1ον: Στην κουζίνα, 2ον:Στην δουλειά και 3ον: στο κρεβάτι».

Το ζευγάρι έρχεται πιο κοντά με την μαγειρική γιατί -για παράδειγμα- την ώρα που κόβει τη σαλάτα, μιλάει για τα προβλήματα της ημέρας, μοιράζεται με τον σύντροφό του τις δυσκολίες και τις προκλήσεις που αντιμετώπισε κι αισθάνεται ότι πράγματι ο άλλος είναι εκεί, δίπλα του και τον ακούει…»

Η καθημερινότητα στον εργασιακό τομέα είναι πολύ αγχωτική και όταν κανείς μαγειρεύει με τον/την αγαπημένη του, δημιουργεί τις κατάλληλες προυοποθέσεις για μία εποικοδομητική συζήτηση.

«Tα ζευγάρια που μαγειρεύουν μαζί μετά από μια δύσκολη μέρα έρχονται πιο κοντά, αποκτούν περισσότερο αισθησιασμό στη σχέση τους. Επιπλέον, τα ζευγάρια που δοκιμάζουν μία νέα συνταγή μαγειρικής, μπορεί επίσης να ανακαλύψουν νέα ερωτικά μονοπάτια», καταλήγει η Λίζα Φίσμπαχ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις