Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Το κόλπο με την κρεμάστρα που θα λύσει το πρόβλημα με το νιπτήρα
PLUS

Το κόλπο με την κρεμάστρα που θα λύσει το πρόβλημα με το νιπτήρα

Το σιφόνι είναι ένα από τα πιο αηδιαστικά πράγματα που πρέπει να καθαρίσεις. Πρέπει όμως. Για αρχή, βάλε γάντια και άνοιξε το καπάκι στο σιφόνι! Θα χρειαστείς μια κρεμάστρα ή κάποιο γατζάκι Πάρε μια συρμάτινη κρεμάστρα και συμπιέσε λίγο το γάντζο της ώστε να χωράει μέσα στο σιφόνι. Βάλε την άκρη της κρεμάστρας στο σιφόνι […]

Νιπτηρας

Το σιφόνι είναι ένα από τα πιο αηδιαστικά πράγματα που πρέπει να καθαρίσεις. Πρέπει όμως. Για αρχή, βάλε γάντια και άνοιξε το καπάκι στο σιφόνι!

Θα χρειαστείς μια κρεμάστρα ή κάποιο γατζάκι

Πάρε μια συρμάτινη κρεμάστρα και συμπιέσε λίγο το γάντζο της ώστε να χωράει μέσα στο σιφόνι. Βάλε την άκρη της κρεμάστρας στο σιφόνι και γύρνα το ώστε να μαζέψεις όλες τις τρίχες εύκολα με μια κίνηση.

Θα χρειαστείς μαγειρική σόδα και ξίδι

Πάρε 1/4 φλ. μαγειρική σόδα και ρίξε την μέσα στον νιπτήρα σας. Στη συνέχεια ρίξε 1 φλ. ξίδι.

Άφησε τα υλικά να δράσουν

Κλείσε το σιφόνι με την τάπα και αφήσε το μείγμα να δράσει για 20 λεπτά. Στη συνέχεια ρίξε ένα κατσαρολάκι με βραστό νερό και στο τέλος τον χυμό ενός λεμονιού για να απομακρυνθούν όλες οι δυσάρεστες οσμές.

Μια εναλλακτική συνταγή που επίσης λειτουργεί θετικά στο ξεβούλωμα του σιφονιού είναι το εξής μείγμα: 1/4 φλ. μαγειρική σόδα, 1/4 φλ. αλάτι, 1/4 φλ. κρέμα ταρτάρ. Ανακάτεψε τα τρία υλικά και ψέκασε το σιφόνι. Άφησε το μείγμα να δράσει για μια ώρα και στη συνέχεια ρίξε βραστό νερό και λεμόνι όπως και πριν.

Δείτε ακόμη:

τραπεζι στην αυλη

Λεκές στο τραπεζομάντιλο ενώ έχεις καλεσμένους; Τι να κάνεις αμέσως

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις