Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Το δίδυμο που «σπάει» το ΥouΤube, έρχεται στην Ελλάδα
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Το δίδυμο που «σπάει» το ΥouΤube, έρχεται στην Ελλάδα

Οι Marquese Scott και Poppin John που «σπάνε» το ΥouΤube έρχονται για μία παράσταση το Σάββατο 21 Ιουλίου στην Καλαμάτα στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού. Είναι από τους σημαντικότερους χορευτές animation και poppin στον κόσμο. To δίδυμο από τις ΗΠΑ, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα για μία εμφάνιση στην Κεντρική Σκηνή του Μεγάρου […]

Οι Marquese Scott και Poppin John που «σπάνε» το ΥouΤube έρχονται για μία παράσταση το Σάββατο 21 Ιουλίου στην Καλαμάτα στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού.

Είναι από τους σημαντικότερους χορευτές animation και poppin στον κόσμο.

To δίδυμο από τις ΗΠΑ, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα για μία εμφάνιση στην Κεντρική Σκηνή του Μεγάρου Χορού και μία παράσταση δρόμου.

Ο Μarquese Scott είναι χορευτής animation που αρχικά ασχολήθηκε με το poppin dance.

Η πρώτη του επαφή με το χορό έγινε σε ένα διαγωνισμό σε τοπικό κέντρο της πόλης του για roller skating. Στο Λύκειο αφοσιώθηκε ακόμα περισσότερο στο χορό, συμμετέχοντας στην ομάδα του σχολείου του στην Ινδιανάπολη.

Το 2003, μετακόμισε στην Ατλάντα, όπου εκεί γνώρισε άλλους χορευτές και έμαθε την τεχνική του animation, ενώ ταυτόχρονα άρχισε να ανεβάζει βίντεο στο YouTube με τον ίδιο να χορεύει σε δημόσιους χώρους.

Το γεγονός του φθινοπώρου: Ο Bryan Ferry, έρχεται στην Ελλάδα

Το 2011, το 53ο του βίντεo, όπου χορεύει ένα ρεμίξ του Butch Clancy με το όνομα Foster the People’s Pumped Up Kicks, έγινε viral με 1,5 εκατ. προβολές σε τέσσερις μέρες – γεγονός που εκτόξευσε τη φήμη του. Σήμερα το βίντεο αυτό έχει ξεπεράσει τις 133 εκατ. προβολές.

Ο Poppin John είναι αμερικανός χορευτής.

Μεγάλωσε στο Φάρμινγκτον του Νέου Μεξικού και η πρώτη φορά που αποφάσισε να ασχοληθεί με το χορό ήταν στην ηλικία των έντεκα ετών, σε μια οικογενειακή γιορτή στο Κολοράντο.

Κατά τη διάρκεια της εφηβείας του, δημιούργησε μια χορευτική ομάδα με φίλους του για να λαμβάνουν μέρος σε διαγωνισμούς. Σήμερα, έχει καταφέρει να γίνει ένας από τους διασημότερους χορευτές animation, poppin και dubstep στον κόσμο.

Πριν από μερικά χρόνια δημιούργησε την προσωπική ιστοσελίδα learn2boost και πλέον είναι δάσκαλος χιλιάδων μαθητών μέσω του διαδικτύου.

Marquese Scott και Poppin John, Σάββατο 21 Ιουλίου στην Καλαμάτα

Διάρκεια : 50΄
Σύλληψη-Χορογραφία: Μarquese Scott & Poppin John
Παραγωγή: Aris Golemi

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις