Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Τι ισχύει για το επίδομα ενοικίου – Ποιοι θα το λάβουν, τα ποσά
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Τι ισχύει για το επίδομα ενοικίου – Ποιοι θα το λάβουν, τα ποσά

Επίδομα ενοικίου  Xιλιάδες νοικοκυριά που μένουν στο ενοίκιο ή έχουν στεγαστικό δάνειο πρώτης κατοικίας θα επωφεληθούν το 2019 από το επίδομα στέγασης. Η τελική μορφή του επιδόματος θα αποτυπωθεί σε ΚΥΑ. Το επίδομα αναμένεται να χορηγηθεί στους δικαιούχους από τον Ιανουάριο του 2019. Θα επιδοτηθούν τα νοικοκυριά με το ποσό από 70 ως 210 ευρώ για την εξυπηρέτηση στεγαστικού […]

Επίδομα ενοικίου .jpg

Επίδομα ενοικίου 

Xιλιάδες νοικοκυριά που μένουν στο ενοίκιο ή έχουν στεγαστικό δάνειο πρώτης κατοικίας θα επωφεληθούν το 2019 από το επίδομα στέγασης.

Η τελική μορφή του επιδόματος θα αποτυπωθεί σε ΚΥΑ.

Το επίδομα αναμένεται να χορηγηθεί στους δικαιούχους από τον Ιανουάριο του 2019.

Θα επιδοτηθούν τα νοικοκυριά με το ποσό από 70 ως 210 ευρώ για την εξυπηρέτηση στεγαστικού δανείου πρώτης κατοικίας ή για την καταβολή ενοικίου.

Οι όροι θα κλειδώσουν τις επόμενες ημέρες ώστε οι αποφάσεις να αποτυπωθούν στον προϋπολογισμό που θα κατατεθεί την Τετάρτη.

Τα ποσά που προβλέπονται είναι:  

– Για το μονοπρόσωπο νοικοκυριό: 70 ευρώ τον μήνα

– Για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού, ενήλικο ή ανήλικο, προσαύξηση κατά 1/2, δηλαδή κατά 35 ευρώ τον μήνα

Ειδική μέριμνα για τις μονογονεϊκές οικογένειες και τα νοικοκυριά με απροστάτευτα τέκνα

Για το πρώτο ανήλικο μέλος του νοικοκυριού ορίζεται προσαύξηση 70 ευρώ τον μήνα. Το επίδομα θα χορηγείται έπειτα από αίτηση του δανειολήπτη ή ενοικιαστή σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα που αναπτύσσεται για αυτόν τον σκοπό.

Μάλιστα το υπουργείο Εργασίας βρίσκεται σε συνεργασία με κλιμάκια από τις τράπεζες για τις τεχνικές λεπτομέρειες των διασταυρώσεων που απαιτούνται στο πλαίσιο της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Στην περίπτωση του δανειολήπτη, το ποσό του επιδόματος θα πιστώνεται στον λογαριασμό που εξυπηρετεί το δάνειο πρώτης κατοικίας.

Παράλληλα μέσω της ίδιας πλατφόρμας θα διεξάγονται και οι απαραίτητες διασταυρώσεις για τα μισθωτήρια συμβόλαια με βάση τα στοιχεία του taxisnet.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις