Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Τα τριάντα δευτερόλεπτα που χρειάστηκε ο εκτελεστής, για να “γαζώσει” τον Στεφανάκο
ΕΛΛΑΔΑ

Τα τριάντα δευτερόλεπτα που χρειάστηκε ο εκτελεστής, για να “γαζώσει” τον Στεφανάκο

Του Πέτρου Καρσιώτη Στα τριάντα δευτερόλεπτα, που χρειάζονταν οι πόρτες της θωρακισμένης BMW να κλειδώσουν αυτόματα, από τη στιγμή που ο πάλαι ποτέ επονομαζόμενος «βαρόνος της νύχτας» Βασίλης Στεφανάκος επιβιβάστηκε σ αυτήν, στάθηκε το κομβικό στοιχείο για να φέρουν εις πέρας οι δύο ένοπλοι κρανοφόροι το «συμβόλαιο θανάτου» γι’ αυτόν. Εκμεταλλεύτηκαν το στοιχείο του χρόνου […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Στα τριάντα δευτερόλεπτα, που χρειάζονταν οι πόρτες της θωρακισμένης BMW να κλειδώσουν αυτόματα, από τη στιγμή που ο πάλαι ποτέ επονομαζόμενος «βαρόνος της νύχτας» Βασίλης Στεφανάκος επιβιβάστηκε σ αυτήν, στάθηκε το κομβικό στοιχείο για να φέρουν εις πέρας οι δύο ένοπλοι κρανοφόροι το «συμβόλαιο θανάτου» γι’ αυτόν.

Εκμεταλλεύτηκαν το στοιχείο του χρόνου κλειδώματος των θυρών

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, που μελέτησαν τα στοιχεία της ενέδρας στον αποφυλακισθέντα τον Αύγουστο του 2016, αντελήφθησαν ότι στο στοιχείο του αυτόματου κλεισίματος των θυρών και στην έλλειψη συνοδείας, όπως συνήθιζε, στήθηκε η δολοφονία του με 29 σφαίρες από καλάσνικοφ!

Με βάση τις μαρτυρίες που διαθέτει η Αστυνομία, όταν το σχέδιο των ενόπλων κρανοφόρων που επέβαιναν λευκής κλεμμένης μοτοσυκλέτας μπήκε στην τελική ευθεία ενήργησαν ως εξής:

Τρίτος της ομάδας των εκτελεστών έκανε νεύμα στον ένοπλο να προχωρήσει

Ο συνεπιβάτης, βλέποντας το νεύμα τρίτου της ομάδας, κατέβηκε από τη μοτοσυκλέτα με το καλάσνικοφ στο χέρι, πλησίασε το θωρακισμένο αυτοκίνητο όπου είχε μπει ο Στεφανάκος, άνοιξε την πόρτα, αφού δεν είχε προλάβει να κλειδώσει αυτόματα και άρχισε να πυροβολεί εναντίον του σε κλάσματα του δευτερολέπτου κατά ριπάς!

Ο Στεφανάκος μέσα στο θωρακισμένο αυτοκίνητο δεν πρόλαβε να αντιδράσει

Ο Βασίλης Στεφανάκος, παρά το ότι είχε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου πιστόλι, δεν πρόλαβε να αντιδράσει.

Ο ιατροδικαστής μέτρησε 25 τραύματα στο σώμα του Στεφανάκου-Οι αστυνομικοί συγκέντρωσαν 29 κάλυκες

Ο ιατροδικαστής «μέτρησε» στο σώμα του είκοσι πέντε τραύματα(!), ενώ οι αστυνομικοί του εγκληματολογικού τμήματος βρήκαν και συνέλεξαν συνολικά 29 κάλυκες!

Άδειασαν ολόκληρη τη γεμιστήρα του καλάσνικοφ

Που σημαίνει ότι από τους 29 κάλυκες-ολόκληρη γεμιστήρα του αυτόματου όπλου- μόνο οι τέσσερις δεν βρήκαν τον στόχο των ενόπλων, οι οποίοι διέφυγαν με την μοτοσυκλέτα προς την πλευρά του Ασπροπύργου.

Το όνομά του φιγουράριζε σε δικογραφίες για πολλά αδικήματα

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, την άγρια σκηνή του εγκλήματος σε βάρος του Βασίλη Στεφανάκου, το όνομα του οποίου φιγουράριζε σε υποθέσεις σχετικές με εκβιάσεις στον κόσμο της νύχτας, συγκρότηση εγκληματικών οργανώσεων, ηθικές αυτουργίες σε δολοφονίες, εκβιάσεις και λαθρεμπόρια καυσίμων, είδε από πολύ κοντά ένας νεαρός.

Συγκράτησε τον αριθμό κυκλοφορίας της μοτοσυκλέτας

Αυτός συγκράτησε και τον αριθμό κυκλοφορίας της μοτοσυκλέτας μεγάλου κυβισμού. Οι αστυνομικοί είδαν ότι η μοτοσυκλέτα την οποία ψάχνουν να βρουν παντού, είχε κλαπεί τη νύχτα της 4ης Δεκεμβρίου 2017, από την περιοχή της Ηλιούπολης.

Από τον Δεκέμβριο οι προπαρασκευαστικές ενέργειες

Που σημαίνει ότι πιθανότατα από τότε οι εκτελεστές του συμβολαίου θανάτου είχαν ξεκινήσει τις προπαρασκευαστικές ενέργειες για να εκτελέσουν τον Βασίλη Στεφανάκο, έναντι σίγουρα πολύ μεγάλης αμοιβής από τους ηθικούς αυτουργούς.

Δεν αποκλείουν δίδυμο αλλοδαπών εκτελεστών

Δεν αποκλείεται να πρόκειται για δίδυμο αλλοδαπών πληρωμένων εκτελεστών, το οποίο έρχεται στη χώρα, φέρνει σε πέρας τις δολοφονίες και αναχωρεί για χώρα προφανώς των Βαλκανίων.

Για το λόγο αυτό έχει δοθεί σήμα και στα σύνορα της χώρας, ιδιαίτερα στα Βόρεια για τα άτομα που τυχόν επιχειρήσουν να περάσουν τα σύνορα.

Συγκεντρώνουν βίντεο προηγούμενων ημερών

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας συγκεντρώνουν και βίντεο προηγουμένων ημερών με την ελπίδα ότι θα εντοπίσουν ίχνη των κακοποιών σε ώρα παρακολούθησης, κάτι που σίγουρα έχει συμβεί αλλά δεν είναι εύκολο να προκύψει από το όποιο υλικό γιατί πάντα θα έπαιρναν τα μέτρα τους.

Έδινε την εντύπωση ότι είχε αποστασιοποιηθεί από τον κόσμο της νύχτας

Επίσης το κινητό τηλέφωνο του Βασίλη Στεφανάκου, ο οποίος έδινε την εντύπωση από την αποφυλάκισή του και μετά, αλλά και το έλεγε ότι είχε αποστασιοποιηθεί από όσα τον είχαν οδηγήσει στη φυλακή για εννέα χρόνια, ίσως φανεί χρήσιμο στους αστυνομικούς.

Θα δουν τις τελευταίες επικοινωνίες του

Κι αυτό γιατί θα δουν τις τελευταίες επικοινωνίες του και ίσως απαντήσουν στο ερώτημα ποιος ήταν ο λόγος που τον έκανε να κατέβει στη λεωφόρο Αθηνών μόνος του χωρίς συνοδεία. Δεν αποκλείουν εδώ να στήθηκε παγίδα από αυτούς που τον περίμεναν με παραπλανητικό τηλεφώνημα.

Αυτού του είδους οι δολοφονίες δεν εξιχνιάζονται εύκολα

Από την άλλη πλευρά προσπαθούν αν και αυτού του είδους οι εκτελέσεις στον κόσμο της νύχτας δεν εξιχνιάζονται εύκολα, να δουν με ποιους από τον ίδιο χώρο είχε ανοιχτά μέτωπα και ποιος είναι αυτός που διατάσσοντας και πληρώνοντας τη δολοφονία του πίστεψε ότι θα κυριαρχήσει στον κόσμο της νύχτας.

Ίσως τον θεώρησαν ηθικό αυτουργό σε άλλη δολοφονία ανθρώπου της νύχτας

Υπάρχει όμως και μια άλλη εκδοχή. Να έχουν θεωρήσει οι ηθικοί αυτουργοί τον Βασίλη Στεφανάκο ως αναμιγμένο σε άλλη δολοφονία που έγινε πριν από έναν χρόνο με παρόμοιο τρόπο και πιστεύοντας αυτό να ανταπέδωσαν τα πυρά.

Όλα ακόμη σε επίπεδο υποθέσεων

Όλα αυτά είναι ακόμη σε επίπεδο υποθέσεων. Εκείνο που ανησυχεί την Αστυνομία είναι ότι αυτή η δολοφονία ίσως ανοίξει νέο κύκλο αίματος στο χώρο της νύχτας που μετράει ήδη δεκάδες νεκρούς σε έναν ανελέητο πόλεμο που ξεκίνησε πριν από δύο δεκαετίες και συνεχίζεται κατά καιρούς.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις