Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Τα πολλαπλά οφέλη του μπρόκολου στην υγεία μας
ΥΓΕΙΑ

Τα πολλαπλά οφέλη του μπρόκολου στην υγεία μας

Το μπρόκολο δεν αποτελεί συνήθως την αγαπημένη  διατροφική επιλογή τόσο των μικρών, όσο και των μεγάλων. Ωστόσο, το μπρόκολο έχει πολλαπλά οφέλη για τον ανθρώπινο οργανισμό . Το μπρόκολο βοηθά στην πρόληψη του καρκίνου Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα οφέλη του μπρόκολου είναι ότι αποτελεί μια αντικαρκινική τροφή. Αυτό χάρη στην παρουσία στοιχείων όπως κάλιο, […]

Το μπρόκολο δεν αποτελεί συνήθως την αγαπημένη  διατροφική επιλογή τόσο των μικρών, όσο και των μεγάλων. Ωστόσο, το μπρόκολο έχει πολλαπλά οφέλη για τον ανθρώπινο οργανισμό .

Το μπρόκολο βοηθά στην πρόληψη του καρκίνου

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα οφέλη του μπρόκολου είναι ότι αποτελεί μια αντικαρκινική τροφή. Αυτό χάρη στην παρουσία στοιχείων όπως κάλιο, ψευδάργυρος και βιταμίνες Α,C και Ε.

Είναι φοβερό αντιοξειδωτικό

Το μπρόκολο είναι ένα από τα καλύτερα φυσικά αντιοξειδωτικά. Εξαιτίας αυτού, αν το τρώτε τακτικά θα σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε τις ελεύθερες ρίζες.

Ενδυναμώνει το καρδιαγγειακό σας σύστημα

Όταν μια τροφή συμβάλλει πολύ στην υγεία της καρδιάς σας και των κύριων αρτηριών του σώματός σας, είναι σημαντικό να το συμπεριλαμβάνετε συχνά στη διατροφή σας.

Προστατεύει την όρασή σας

Έχει πολλά οφέλη για να διατηρήσετε σε καλό επίπεδο την όρασή σας. Οι θρεπτικές ουσίες όπως η βιταμίνη Α, η β-καροτίνη και η ζεαξανθίνη, είναι υπεύθυνες να βοηθήσουν την όρασή σας.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις