Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Τα παράτησαν μόλις είδαν τον αστυνομικό- Στα “ίχνη” των βομβιστών των ΑΤΜ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα παράτησαν μόλις είδαν τον αστυνομικό- Στα “ίχνη” των βομβιστών των ΑΤΜ

Του Πέτρου Καρσιώτη Στα ίχνη της συμμορίας, που ανατινάζει το ένα μετά το άλλο τα ΑΤΜ στη Στερεά Ελλάδα, ευελπιστεί ότι θα μπει η Αστυνομία, μετά από  απρόσμενη για τους κακοποιούς εξέλιξη. Στη «Μύκονο του χειμώνα» θα χτυπούσαν το ΑΤΜ Ενώ στην κεντρική πλατεία της Αράχωβας, που αποκαλείται και «η Μύκονος του χειμώνα», είχαν οι κακοποιοί […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Στα ίχνη της συμμορίας, που ανατινάζει το ένα μετά το άλλο τα ΑΤΜ στη Στερεά Ελλάδα, ευελπιστεί ότι θα μπει η Αστυνομία, μετά από  απρόσμενη για τους κακοποιούς εξέλιξη.

Στη «Μύκονο του χειμώνα» θα χτυπούσαν το ΑΤΜ

Ενώ στην κεντρική πλατεία της Αράχωβας, που αποκαλείται και «η Μύκονος του χειμώνα», είχαν οι κακοποιοί εγκαταστήσει τον μηχανισμό ανατίναξης και είχαν απλώσει καλώδιο, τέθηκε σε λειτουργία εσωτερικός συναγερμός που ειδοποιεί την Αστυνομία.

Δόθηκε εντολή σε αστυνομικό του σταθμού να πάει στην τράπεζα

Από τον Σταθμό της  Αράχωβας πήρε εντολή ένας αστυνομικός, στις 5 το πρωϊ του Σαββάτου, να πάει με το περιπολικό έξω από το υποκατάστημα Τράπεζας για να ελέγξει και να διαπιστώσει την αιτία του συναγερμού.

Ο «τσιλιαδόρος» τον είδε και ειδοποίησε τους συνεργούς

Ήταν λίγο πριν την ανατίναξη. Ο «τσιλιαδόρος», άλλων δύο κακοποιών, που καθόταν σε απόσταση στη θέση του οδηγού αυτοκινήτου, είχε το περιπολικό να πλησιάζει αργά και ειδοποίησε πιθανόν μέσα από σύστημα ενδοσυνεννόησης τους συνεργούς του που βρίσκονταν κοντά στο Α.Τ.Μ.

Μπήκαν βιαστικά στο αυτοκίνητο

Όλοι οι επίδοξοι βομβιστές, επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο, προφανώς κλεμμένο και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Αμέσως ενημερώθηκαν οι ανώτεροι αξιωματικοί και οργάνωσαν μπλόκα σε κεντρικούς αλλά και δευτερεύοντες δρόμους, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.

Αστυνομικοί του ΤΤΕΜ έφτασαν επιτόπου

Όμως, παράλληλα έφθασαν στην πλατεία της Αράχωβας και αστυνομικοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, οι οποίοι εξουδετέρωσαν αποσυνδέοντας τα εξαρτήματα τον μηχανισμό.

Διαπίστωσαν πως είχε διοχετευθεί μεγάλη ποσότητα αερίου

Διαπίστωσαν ότι οι δράστες είχαν διοχετεύσει μεγάλη ποσότητα αερίου για την έκρηξη και εξέφρασαν τους φόβους τους ότι αν γινόταν η έκρηξη, με δεδομένο ότι στην πλατεία του τουριστικού θερέτρου, λειτουργούν έως τις πρωινές ώρες σόμπες υγραερίου, ίσως οι υλικές ζημιές να ήταν τεράστιες.

Πήραν τα σύνεργα του μηχανισμού

Το ζήτημα είναι ότι όλα τα σύνεργα του μηχανισμού συγκεντρώθηκαν από το ΤΕΕΜ και το εγκληματολογικό τμήμα.

Ψάχνουν για αποτυπώματα και γενετικό υλικό

Μεταφέρθηκαν στα εργαστήρια και ίσως για πρώτη φορά εντοπιστούν αποτυπώματα η γενετικό υλικό των δραστών, αφού ο μηχανισμός έμεινε άθικτος και όχι όπως συνήθως κατεστραμμένος από τη φωτιά που προκαλείται.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις