Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Τα μεγάλα λάθη που κάνουμε με τα εσώρουχα
ΥΓΕΙΑ

Τα μεγάλα λάθη που κάνουμε με τα εσώρουχα

Υπάρχουν πολλές φορές στιγμές που όταν βιάζεσαι να φύγεις από το σπίτι ενώ ντύνεσαι, δεν δίνεις και ιδιαίτερη σημασία στο εσώρουχο που θα φορέσεις. Έτσι όμως μπορεί να υπάρξουν δυσάρεστες παρενέργειες. Να μερικά λάθη που κάνουμε συχνά με τα εσώρουχα μας και τα κάνεις κι εσύ σίγουρα. Δεν φοράς βαμβακερά εσώρουχα «Τα μεταξωτά και συνθετικά υφάσματα δεν […]

Υπάρχουν πολλές φορές στιγμές που όταν βιάζεσαι να φύγεις από το σπίτι ενώ ντύνεσαι, δεν δίνεις και ιδιαίτερη σημασία στο εσώρουχο που θα φορέσεις. Έτσι όμως μπορεί να υπάρξουν δυσάρεστες παρενέργειες.

Να μερικά λάθη που κάνουμε συχνά με τα εσώρουχα μας και τα κάνεις κι εσύ σίγουρα.

Δεν φοράς βαμβακερά εσώρουχα

«Τα μεταξωτά και συνθετικά υφάσματα δεν αναπνέουν, πράγμα που αυξάνει τον κίνδυνο υγρασίας που παγιδεύεται και συγκρατείται, γεγονός που μπορεί να δημιουργήσει σε βακτηριακές λοιμώξεις», αναφέρουν οι ειδικοί. Αν πάλι θέλεις να βάλεις κάτι σε μεταξωτό επέλεξε ένα που να έχει βαμβακερό καβάλο.

Μην φοράς καθημερινά στρινγκ

Τα στρινγκ μπορεί να είναι η τέλεια λύση για να μην διαγράφονται όταν φοράς το κολάν της γυμναστικής σου ή την εφαρμοστή φούστα σου, όμως δεν είναι τόσο υγιεινά όσο και άνετα. Αν μάλιστα τα φοράς επί καθημερινής βάσεως, τότε ο κίνδυνος λοίμωξης από βακτήρια που έρχονται από το πίσω μέρος του εσωρούχου, όπως για παράδειγμα το E.coli που είναι συνηθισμένο βακτήριο στο παχύ έντερο, είναι πιο κοντά από ποτέ. Η καθημερινή χρήση τους μπορεί να προκαλέσει επίσης ερεθισμούς, λόγω του λεπτού υφάσματος ή και σύγκαμα.

Φοράς εσώρουχα όταν κοιμάσαι

Η παγιδευμένη υγρασία στα εσώρουχα μπορεί να οδηγήσει στην αύξηση βακτηρίων και να προκαλέσεις μολύνσεις. Και η χρήση εσωρούχων 24/7 μπορεί να αυξήσει αυτόν τον κίνδυνο.

Οι ειδικοί μάλιστα αναφέρουν: «Το να επιτρέπεις στην περιοχή να παίρνει αέρα βοηθά στο να παραμείνει ξηρή και καθαρή. Εάν δεις πως δεν νιώθεις άνετα με το να κοιμάσαι χωρίς εσώρουχο κάθε βράδυ, δοκίμασε να το κάνεις τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα και δες αν βλέπεις κάποια βελτίωση.

Φοράς λάθος μέγεθος

Φορώντας πολύ σφιχτό ρουχισμό σε οποιαδήποτε περιοχή του σώματος μπορεί να οδηγήσει σε φθορά και ερεθισμό και ο κόλπος φυσικά δεν διαφέρει σε κάτι.

Φορώντας εσώρουχα που δεν σου αφήνουν περιθώρια για λίγο αέρα και λίγη κίνηση μπορεί επίσης να προκαλέσει την υγρασία που παγιδεύεται και που πιθανόν θα οδηγήσει σε κάποια μόλυνση.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις