Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΓΥΝΑΙΚΑ / Το λούσιμο και τα λάθη που κάνουμε
ΓΥΝΑΙΚΑ

Το λούσιμο και τα λάθη που κάνουμε

Το λούσιμο των μαλλιών είναι η βασικότερη διαδικασία περιποίησης των μαλλιών μας που όπως φαίνεται δεν είναι η πιο απλή διαδικασία. Τις περισσότερες φορές, κάνουμε λάθη ακόμα και στην πιο απλή περιποίηση της τρίχας, όπως είναι το λούσιμο, κάτι που συμβαίνει και σε άνδρες και σε γυναίκες. Η μεγαλύτερη φθορά των μαλλιών και ιδίως των […]

λούσιμο

Το λούσιμο των μαλλιών είναι η βασικότερη διαδικασία περιποίησης των μαλλιών μας που όπως φαίνεται δεν είναι η πιο απλή διαδικασία.

Τις περισσότερες φορές, κάνουμε λάθη ακόμα και στην πιο απλή περιποίηση της τρίχας, όπως είναι το λούσιμο, κάτι που συμβαίνει και σε άνδρες και σε γυναίκες.

Η μεγαλύτερη φθορά των μαλλιών και ιδίως των γυναικείων, προκαλείται από τις συσκευές ισιώματος και φορμαρίσματος.

Υπάρχουν, λοιπόν, συνήθειες στο λούσιμο των μαλλιών μας που δεν είναι σωστές και επηρεάζουν την ποιότητα της τρίχας. Υπάρχουν πολλά λάθη που κάνουμε στο λούσιμο, χωρίς καν να το καταλάβουμε και σε αυτά οφείλονται η ψαλίδα, η λιπαρότητα και η κακή ποιότητα των μαλλιών.

1. Πείτε ναι στο καλό ξέπλυμα
Το καλό ξέπλυμα είναι μια από τις βασικές διαδικασίες του λουσίματος. Πολλές γυναίκες βλέπουν στα μαλλιά τους κατάλοιπα του σαμπουάν επειδή δεν τα έχουν απομακρύνει τελείως στο ξέβγαλμα.

Αυτό ταλαιπωρεί τα μαλλιά μέχρι το επόμενο λούσιμο. Προσοχή! Δεν χρειάζεται πολλές προσθήκες σαμπουάν και ξέβγαλμα. Μία είναι υπεραρκετή.

2. Το καθημερινό λούσιμο
Το καθημερινό λούσιμο όχι μόνο δεν βοηθά τα μαλλιά, αλλά αντίθετα τα επιβαρύνει αρκετά.

Οι κομμωτές συστήνουν να λουζόμαστε μια φορά στις τρεις ημέρες, καθώς θα πρέπει να υπάρχει  λιπαρότητα στα μαλλιά μας πριν πλυθούν.

Διάβασε ακόμα:

Πώς να χρησιμοποιείς το θαυματουργό καστορέλαιο

3. Μην είστε υπερβολικοί στη χρήση σαμπουάν και conditioner
Τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών σίγουρα βοηθούν, ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σας, αλλά μην υπερβάλλετε. Ιδιαίτερα, το πολύ conditioner και κυρίως στην ρίζα της τρίχας μπορεί να προκαλέσει έντονη λιπαρότητα και να φαίνονται «άλουστα» μέσα σε λίγες ώρες.

4. Αποφεύγετε το καυτό νερό
Το κρύο νερό στο τέλος του λουσίματος βοηθάει τις άκρες να κρατήσουν την υγρασία, οπότε προσπαθείστε να αποφεύγετε το ζεστό ή καυτό νερό.

Το ιδανικό είναι να τα ξεπλένετε με κρύο νερό για να είναι πάντα λαμπερά, υγιή και ενυδατωμένα.

5. Μην τρίβετε τα μαλλιά μας 
Αν δε θέλετε να καταστρέψετε τα μαλλιά σας, κάντε απαλό μασάζ κατά το λούσιμο χρησιμοποιώντας τις άκρες των δαχτύλων σας και όχι τα νύχια σας.
Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις