Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Τα «αθόρυβα» σημάδια της οστεοπόρωσης
ΥΓΕΙΑ

Τα «αθόρυβα» σημάδια της οστεοπόρωσης

Η οστεοπόρωση είναι χρόνια πάθηση του μεταβολισμού των οστών. Παρατηρείται σταδιακή μείωση της πυκνότητας και ποιότητάς τους, με αποτέλεσμα  με την πάροδο του χρόνου να γίνονται πιο εύθραυστα και λεπτά. Έτσι προκαλείται αυξανόμενος κίνδυνος κατάγματος (σπασίματος) των οστών, καθώς μειώνεται η ανθεκτικότητα και η ελαστικότητά τους. Διαβάστε ακόμα Έτσι θα «κερδίσεις» καλύτερο ύπνο Σύμφωνα με τους ειδικούς του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, η οστεοπόρωση σε […]

Η οστεοπόρωση είναι χρόνια πάθηση του μεταβολισμού των οστών.

Παρατηρείται σταδιακή μείωση της πυκνότητας και ποιότητάς τους, με αποτέλεσμα  με την πάροδο του χρόνου να γίνονται πιο εύθραυστα και λεπτά.

Έτσι προκαλείται αυξανόμενος κίνδυνος κατάγματος (σπασίματος) των οστών, καθώς μειώνεται η ανθεκτικότητα και η ελαστικότητά τους.

Διαβάστε ακόμα

Έτσι θα «κερδίσεις» καλύτερο ύπνο

Σύμφωνα με τους ειδικούς του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, η οστεοπόρωση σε αρχικό στάδιο δεν προκαλεί εμφανή συμπτώματα και μπορεί να παραμείνει «κρυμμένη» για χρόνια.

Για τον λόγο αυτόν, συνιστάται ο προληπτικός έλεγχος μέτρησης της οστικής πυκνότητας. Σύμφωνα με το onmed. gr, είναι μια σύντομη, ανώδυνη εξέταση που εντοπίζει τις πρώτες ενδείξεις.

Ποια είναι λοιπόν τα τέσσερα σημάδια που «προειδοποιούν» για οστεοπόρωση;

  • Μείωση του ύψους
  • Κακή στάση σώματος
  • Απώλεια δοντιών
  • Συχνά κατάγματα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις