Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Τέλος τα GIFs στο Instagram
PLUS

Τέλος τα GIFs στο Instagram

Τα τελευταία 24ωρα οι χρήστες του Instagram, δεν μπορούν να ενσωματώσουν στις αναρτήσεις τους (συγκεκριμένα στα Stories) τις δημοφιλείς κινούμενες εικόνες Giphy (ή GIFs). Σύμφωνα με την ιστοσελίδα TechCrunch, τα δύο κοινωνικά μέσα δικτύωσης προχώρησαν εσπευσμένα στην προσωρινή απόσυρση των GIFs, μετά την καταγγελία μιας χρήστριας ότι στη βιβλιοθήκη από όπου οι χρήστες μπορούν να […]

Τα τελευταία 24ωρα οι χρήστες του Instagram, δεν μπορούν να ενσωματώσουν στις αναρτήσεις τους (συγκεκριμένα στα Stories) τις δημοφιλείς κινούμενες εικόνες Giphy (ή GIFs).

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα TechCrunch, τα δύο κοινωνικά μέσα δικτύωσης προχώρησαν εσπευσμένα στην προσωρινή απόσυρση των GIFs, μετά την καταγγελία μιας χρήστριας ότι στη βιβλιοθήκη από όπου οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν τις κινούμενες εικόνες που επιθυμούν να προσθέσουν στις αναρτήσεις τους, υπάρχει ένα ρατσιστικό και ιδιαίτερα προσβλητικό GIF.

Ειδικότερα, η Lyauna Augmon σε ανάρτησή της στο Twitter δημοσίευσε το screenshot από το ρατσιστικό GIF και κάλεσε τον ιδρυτή του Instagram, Kevin Systrom να το αποσύρει από την πλατφόρμα. Το GIF φέρεται να εμφανιζόταν κάθε φορά που κάποιος έψαχνε τη λέξη ”Crime” και απεικόνιζε μια ρατσιστική φράση κατά των μαύρων.

Σε δήλωσή του, εκπρόσωπος του Giphy ανέφερε αρχικά ότι θα αποσυρθεί το προσβλητικό GIF από την αναζήτηση.

Στους όρους χρήσης των Giphy αναφέρεται ρητά ότι οι χρήστες δεν επιτρέπεται να δημοσιεύουν περιεχόμενο που είναι καταχρηστικό, άσεμνο, προσβλητικό ή χυδαίο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις