Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τέλος εγγραφής στα Πανεπιστήμια προτείνει ο Γιάννης Μπουτάρης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τέλος εγγραφής στα Πανεπιστήμια προτείνει ο Γιάννης Μπουτάρης

Συνεχίζεται η κόντρα του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου  Τέλος εγγραφής στα Πανεπιστήμια από το οποίο θα εξαιρούνται άποροι, πολύτεκνοι και αριστούχοι, πρότεινε ο Γιάννης Μπουτάρης. Ο Γιάννης Μπουτάρης απάντησε σε ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, στην οποία αποκαλούνταν «θιασώτης των ιδιωτικών Πανεπιστημίων», μετά τη διαφωνία του με τον Κώστα Γαβρόγλου για τη […]

Τέλος εγγραφής στα Πανεπιστήμια προτείνει ο Γιάννης Μπουτάρης

Συνεχίζεται η κόντρα του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου 

Τέλος εγγραφής στα Πανεπιστήμια από το οποίο θα εξαιρούνται άποροι, πολύτεκνοι και αριστούχοι, πρότεινε ο Γιάννης Μπουτάρης.

Ο Γιάννης Μπουτάρης απάντησε σε ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, στην οποία αποκαλούνταν «θιασώτης των ιδιωτικών Πανεπιστημίων», μετά τη διαφωνία του με τον Κώστα Γαβρόγλου για τη διάλυση του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Κάλεσε τον υπουργό να μην υποβιβάζει τα ελληνικά πανεπιστήμια, ενώ ξεκαθάρισε ότι «ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έχει και παρά έχει λέγειν για τα πανεπιστήμια».

«Η Θεσσαλονίκη δεν αναζητά πανεπιστήμια για να βοηθηθεί η οικονομία της. Έχει αυτή τη στιγμή 120.000- 150.000 σπουδαστές, αυτοί αφήνουν 100 εκατ. τον μήνα στην πόλη. Όταν έχουμε μια ομάδα ανθρώπων που αφήνουν αυτά τα εκατομμύρια, ο δήμος έχει άμεση υποχρέωση να παρεμβαίνει σε θέματα των πανεπιστημίων. Όχι ακαδημαϊκά, αλλά που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία του», τόνισε.

Ο κ. Μπουτάρης επανέλαβε την πρόταση του για τέλος εγγραφής των φοιτητών στα πανεπιστήμια από το οποίο θα εξαιρούνται ειδικές κατηγορίες όπως άποροι, πολύτεκνοι και αριστούχοι.

«Να μπει τέλος εγγραφής 300-400 ευρώ. Το τζάμπα είναι κατάρα. Αυτά να κοιτάξει ο κ. Γαβρόγλου και όχι να υποβαθμίζει τα πανεπιστήμια».

«Το Διεθνές Πανεπιστήμιο είχε αποκτήσει ένα status, ένα επίπεδο» κατέληξε ο Γιάννης Μπουτάρης.

Η ανακοίνωση του Κώστα Γαβρόγλου 

“Γνωστός θιασώτης των ιδιωτικών Πανεπιστημίων. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρης, γνωστός θιασώτης των ιδιωτικών Πανεπιστημίων, βλέπει δήθεν «διάλυση» του Διεθνούς Πανεπιστημίου και όχι τη μετεξέλιξή του που δημιουργεί νέα δυναμική στο χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης, όπως ομόφωνα διαπιστώνουν στο πόρισμά τους τα μέλη της Επιτροπής, τόσο του Διεθνούς Πανεπιστημίου όσο και των τριών άλλων ΤΕΙ που αποφάσισαν – επαναλαμβάνουμε ομόφωνα – τις συνέργειες μεταξύ των Ιδρυμάτων τους.

Ο κ. Μπουτάρης προφανώς αγνοεί ότι τα Ανώτατα Ιδρύματα αποφασίζουν με αμιγώς ακαδημαϊκά κριτήρια τις συνέργειες μεταξύ τους χωρίς καμία επιβολή άνωθεν όπως στο πρόσφατο παρελθόν με το σχέδιο ΑΘΗΝΑ.

Τι έχει πράξει ο Γ. Μπουτάρης υπέρ των ΑΕΙ στη Θεσσαλονίκη; Χρήσιμο θα ήταν, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αντί να διατυπώνει απόψεις περί ακαδημαϊκών θεμάτων, να αναφέρει δημοσίως τι έχει πράξει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του υπέρ των Ιδρυμάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Θεσσαλονίκης”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις