Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Σφοδρά πυρά της ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ – Φλαμπουράρης: “Μην με εκνευρίζετε, ο Πετσίτης βγήκε φωτογραφίες… τυχαία”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σφοδρά πυρά της ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ – Φλαμπουράρης: “Μην με εκνευρίζετε, ο Πετσίτης βγήκε φωτογραφίες… τυχαία”

Σφοδρά πυρά εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης κατά των υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ που παίρνουν μέρος στην επίκαιρη επερώτηση της ΝΔ για τη ΔΕΠΑ και την υπόθεση Πετσίτη. «Είναι νομικά και πολιτικά αδύνατον να μην πάτε στο Ειδικό Δικαστήριο για αυτή την υπόθεση. Θα πάτε οπωσδήποτε», είπε ο κ. Γεωργιάδης. Μάλιστα ο κ. Γεωργιάδης προανήγγειλε προανακριτική […]

Άδωνις Γεωργιάδης

Σφοδρά πυρά εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης κατά των υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ που παίρνουν μέρος στην επίκαιρη επερώτηση της ΝΔ για τη ΔΕΠΑ και την υπόθεση Πετσίτη.

«Είναι νομικά και πολιτικά αδύνατον να μην πάτε στο Ειδικό Δικαστήριο για αυτή την υπόθεση. Θα πάτε οπωσδήποτε», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Μάλιστα ο κ. Γεωργιάδης προανήγγειλε προανακριτική επιτροπή όταν η Νέα Δημοκρατία θα έρθει στην κυβέρνηση.

«Ο κ. Κιτσάκος βγαίνει σε συνέντευξη και λέει ότι εκτελούσε εντολές των προϊσταμένων του υπουργών. Άρα όταν αλλάξουν οι πλειοψηφίες αναγκαστικά θα προσκληθεί ο κ. Κιτσάκος στη Βουλή, θα πει αυτά που λέει στα κανάλια. Μετά θα έρθει ο ειδικός ανακριτής του ειδικού δικαστηρίου και θα πάτε να εξηγήσετε ό,τι πρέπει».

Στο ίδιο κλίμα ήταν και ο Μάκης Βορίδης.

«Η αρμοδιότητα της Βουλής εξαντλείται στις αποχρώσες  ενδείξεις, από κει και πέρα το λόγο έχει το ειδικό δικαστήριο γι’ αυτό σας προτρέπω να οργανωθείτε υπερασπιστικά».

Ο Κωστής Χατζηδάκης έκανε λόγο για καραμπινάτο σκάνδαλο ΔΕΠΑ Λαυρεντιάδη. Όπως είπε η κυβέρνηση με τις επιλογές της επέλεξε να χαρίσει 80 εκατομμύρια ευρώ σε έναν καταδικασμένο επιχειρηματία.

Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε και στον Μανώλη Πετσίτη

« Το συμπέρασμα είναι γύρω-γύρω όλοι και στη μέση ο Μανώλης. Αυτή είναι δυστυχώς η κωμικοτραγική εικόνα.

Κορυφή του παγόβουνου της διαπλοκής ΣΥΡΙΖΑ. Πώς  ένας άνθρωπος μπορεί να ανελιχθεί κι από σερβιτόρος να  γίνεται business consultant;  Διαβάζω ότι είναι και  φορολογικός εκπρόσωπος του Κύπριου δικηγόρου Σωτηράκη Παναγιώτου. Τυχαίο ότι είναι διαχειριστής δύο offshore του  κ.Λαυρεντιάδη. Και  συνεταίρος του Αρτεμίου, του δικηγόρου με τον οποίο συνταξίδεψε ο κ. Παππάς στη Βενεζουέλα;».

Σοφία Βούλτεψη

«Η χώρα των ευκαιριών δεν είναι η Αμερική είναι η Ελλάδα και αυτό μας το απέδειξε ο ΣυΡιζΑ. Με την ανέλιξη του Πετσίτη  και του Κιτσάκου. Όμως  αν δεν είσαι Πετσίτης και αν  δεν ανήκεις στην παρέα της Καισαριανής παίρνεις το δρόμο της ξενιτιάς όσα πτυχία και αν έχεις».

Τι απάντησαν οι υπουργοί

Απαντώντας στους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας  ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης ξεκίνησε σε επιθετικό τόνο λέγοντας «καλωσορίζω τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στον κόσμο των σκανδάλων του ΣΥΡΙΖΑ.

Προφανώς ο κόσμος των εξοπλιστικών προγραμμάτων, της Siemens , του τριπλασιασμού της φαρμακευτικής δαπάνης έρχεται εδώ να μας μιλήσει για το σκάνδαλο της ΔΕΠΑ- ΕΛΘΕ.»

Ο κ.Σταθάκης κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι το μεγαλύτερο μέρος του  χρέος των ΕΛΘΕ στη ΔΕΠΑ έγινε την περίοδο που εκείνη ήταν κυβέρνηση.

«Το 15 όταν παρέλαβε ο κ. Κιτσάκος  το πρωτογενές χρέος των ΕΛΦΕ στη ΔΕΠΑ ήταν 89 εκατομμύρια. Τα 89 του 15 με 7,2 τόκο  γίνονται 96 και  μέχρι σήμερα  είναι 110 εκατομμύρια το χρέος των ΕΛΦΕ προς την ΔΕΠΑ. Αυτό είναι το χρέος την περίοδο της Νέας Δημοκρατίας. Από το 2015 μέχρι σήμερα το χρέος αυξήθηκε 12 εκατομμύρια από εμάς .  Εμείς παραλάβαμε 108 εκατομμύρια» .

Ο κ. Σταθάκης αρνήθηκε να σχολιάσει τα όσα έχει πει κατά καιρούς ο κ. Κιτσάκος  και ανέφερε πως από την αρχή του είχε δοθεί κατεύθυνση από τον κ. Σκουρλέτη για διασφάλιση των συμφερόντων της ΔΕΠΑ και αν χρειαστεί και για διακοπή του αερίου στα ΕΛΦΕ.

Ωστόσο όπως πρόσθεσε « Το δικαστήριο ακύρωσε  τις δύο αποφάσεις μας και μας επέβαλλε να δεχόμαστε μεταχρονολογημένες επιταγές και να μην κόψουμε το φυσικό αέριο. Έχουμε ένα καθεστώς που διέπεται από δύο δικαστικές αποφάσεις που έχουν δεσμεύσει την ΔΕΠΑ.»

Όσον αφορά την απόλυση του κ. Κιτσάκου ο κ.Σταθάκης ανέφερε «ο  κ. Κιτσάκος απελύθη διότι θεωρήθηκε ότι δεν κάνει τη δουλειά του σωστά ως  σύμβουλος ειδικά σε αυτή την μεταβατική περίοδο της ΔΕΠΑ προς ιδιωτικοποίηση».

Από την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου είπε πως δεν υπάρχει αποδεδειγμένο σκάνδαλο αυτή τη στιγμή αλλά μια υπόθεση που διερευνάται από την δικαιοσύνη.

«Δεν έχουμε αποδεδειγμένο σκάνδαλο, βρισκόμαστε στο στάδιο της ποινικής διερεύνησης. Ο κ. Κιτσάκος έχει την ιδιότητα του κατηγορουμένου και συνεπώς τεκμαίρεται και ως αθώος και όχι μάρτυρας όπως λέτε.

Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις αναφορικά με την υπόθεση Πετσίτη επιχείρησε ο κ. Αλέκος Φλαμπουράρης στην Βουλή δημιουργώντας μια άλλη πραγματικότητα που υποστηρίζει ότι ο Μανώλης Πετσίτης δεν βρέθηκε ποτέ στον στενό πυρήνα του Μεγάρου Μαξίμου παρά μόνο ως… πολιτικός τουρίστας.

Ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε ότι ο κ. Πετσίτης δεν είναι φίλος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ενώ για τις selfie υποστήριξε πως συμμετείχε μαζί με αρκετό κόσμο στους πανηγυρισμούς της εκλογικής νίκης του 2015. Απέφυγε ωστόσο να εξηγήσει πώς ο κ. Πετσίτης εμφανίζεται να μετέχει σε προεκλογικά στοιχήματα με τον πυρήνα της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Φλαμπουράρης: Ο Πετσίτης ήταν κάποιος που έβγαζε τυχαία φωτογραφίες μαζί μας

«Αν είστε στο δρόμο και δίπλα σας περάσει κάποιος και σας βγάλει φωτογραφία ή έρθει κάποιος στο γραφείο και βγάλει φωτογραφία δεν θα ήταν ντροπή μου να το αναφέρω» είπε ο κ. Φλαμπουράρης.

«Είναι δυνατόν να λέτε ότι είναι φίλος του πρωθυπουργού ή του Φλαμπουράρη κάποιος που – όπως μου λένε –βρέθηκε δίπλα μας όταν κερδίσαμε το 2015 και έβγαλε φωτογραφίες».

Όταν δε, από τα έδρανα της ΝΔ του υπενθύμισαν τις φωτογραφίες που εμφανίζουν το συγκεκριμένο πρόσωπο στο πόντιουμ του Μεγάρου Μαξίμου, ο κ. Φλαμπουράρης εκνευρισμένος απάντησε:

«Ποιο πόντιουμ; Μην με εκνευρίζετε. Δεν καταλαβαίνετε τι λέτε; Όπως δεν καταλαβαίνετε το περιεχόμενο της ερώτησης. Δεν ξέρετε την ουσία. Απλά θέλετε να πείτε ότι είναι σκάνδαλο ότι κάνουμε και εμείς σκάνδαλα. Δικοί μας δεν έχουν περάσει ούτε απ έξω από τα δικαστήρια. Δικοί σας είναι από ισόβια έως 5 χρόνια. Εμείς θα συνεχίσουμε και να προστατεύουμε την παραγωγική βάση της χώρας και να επιδιώκουμε οι εργαζόμενοι να ζουν με αξιοπρέπεια και να αναζητάμε τα σκάνδαλα που εσείς κάνατε και οδηγήσατε την χώρα στα βράχια. Δεν είναι δυνατόν ο λαός να ξεχάσει όσα κάνατε».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις