Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Συνεχίζονται οι παραβάσεις- “Βροχή” τα λουκέτα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνεχίζονται οι παραβάσεις- “Βροχή” τα λουκέτα

«Λουκέτο» σε 11 επιχειρήσεις σε Πάτρα, Θεσσαλονίκη και Αττική έβαλαν τα κλιμάκια της ΑΑΔΕ, μετά από εντοπισμό παραβάσεων το τετραήμερο της Αποκριάς, με το ποσοστό φορολογικής παραβατικότητας να διαμορφώνεται από 59% έως και 68%. Ειδικότερα, στην Πάτρα, το τετραήμερο της Αποκριάς διενεργήθηκαν 102 έλεγχοι και εντοπίστηκαν παραβάσεις σε 66 επιχειρήσεις με το ποσοστό παραβατικότητας να […]

«Λουκέτο» σε 11 επιχειρήσεις σε Πάτρα, Θεσσαλονίκη και Αττική έβαλαν τα κλιμάκια της ΑΑΔΕ, μετά από εντοπισμό παραβάσεων το τετραήμερο της Αποκριάς, με το ποσοστό φορολογικής παραβατικότητας να διαμορφώνεται από 59% έως και 68%.

Ειδικότερα, στην Πάτρα, το τετραήμερο της Αποκριάς διενεργήθηκαν 102 έλεγχοι και εντοπίστηκαν παραβάσεις σε 66 επιχειρήσεις με το ποσοστό παραβατικότητας να διαμορφώνεται στο 64,70%, ενώ επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας δύο επιχειρήσεων καθώς και μία κατάσχεση παραβιασμένου φορολογικού μηχανισμού.

Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκαν 102 έλεγχοι και εντοπίστηκαν 60 παραβάτες και συνολικά 276 παραβάσεις, με το ποσοστό παραβατικότητας να διαμορφώνεται στο 59%, Σημειώθηκαν συνολικά 276 παραβάσεις. Μετά τη διενέργεια των ελέγχων επιβλήθηκε λουκέτο σε πέντε επιχειρήσεις.

Στην Αττική διενεργήθηκαν 104 έλεγχοι και εντοπίστηκαν 71 επιχειρήσεις με παράβαση (ποσοστό παραβατικότητας 68,27%). Λουκέτο επιβλήθηκε σε 4 επιχειρήσεις, ενώ σε παλαιοπωλείο στο Μοναστηράκι υπήρξε άρνηση ελέγχου ενώ διαπιστώθηκε ότι δεν είχε κάνει έναρξη επιτηδεύματος.

Ειδικότερα, στην περιοχή της Αττικής οι περιπτώσεις αναστολής αφορούν τα εξής:

  • Επιχείρηση εστίασης στο Μαραθώνα η οποία δεν είχε εκδώσει 5 αποδείξεις λιανικής πώλησης αξίας 897,40 ευρώ
  • Εστιατόριο στο Μαραθώνα δεν είχε κόψει 26 αποδείξεις λιανικής πώλησης αξίας 2.030 ευρώ
  • Κέντρο διασκέδασης στην Αθήνα βρέθηκε να μην έχει κόψει 100 αποδείξεις αξίας 600 ευρώ ενώ στην περίπτωση αυτή κατασχέθηκαν και ανεπίσημα βιβλία
  • Ψαροταβέρνα στη Χαλκίδα δεν είχε εκδώσει 15 αποδείξεις αξίας 1.115 ευρώ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις